KAN FRIVILLIGE FRISTES MED KAGER?

af Susan Hoffmann

 

Dekorativt

KAN FRIVILLIGE FRISTES MED KAGER?

Der er brug for flere frivillige til at være repræsentanter for børn, der er flygtet alene. I øjeblikket gælder det særligt i Sønderjylland, hvor børnecenteret i Tønder mangler frivillige.

Da Røde Kors står for opgaven med at sikre både professionelle og frivillige kræfter til uledsagede flygtningebørn, er vi i fuld gang med at engagere flere frivillige til opgaven – og det har vist sig, at der er brug for at udvikle nye, kreative metoder! Der skal nemlig mere til end annoncer og informationsmøder.

En af metoderne handler om kager😊

Røde Kors’ frivilligkoordinator har spottet, at der er kagefestival og andre store begivenheder i Sønderjylland i løbet af foråret. Og mon ikke en kagebod kunne trække folk og frivillige til? I hvert fald er frivillige og beboere i Center Jelling i færd med at udvælge lækre kageopskrifter, der vil kunne tiltrække sig opmærksomhed blandt sønderjyderne - og de har til og med tænkt sig at udfordre de sønderjyske smagsløg med blandt andet baklava og kager fra andre dele af verden.

Vi håber på mange lækkersultne festivaldeltagere og satser på, at de også har appetit på information om at være frivillig. Frivillige repræsentanter fungerer som børnenes værger, så længe de bor på børnecentre.

Nye repræsentanter bliver klædt grundigt på til opgaven med introduktionsmøde, online-kursus og samtale.

Man kan melde sig som frivillig hér