FORNEM PRIS TIL FRIVILLIGE PÅ UDREJSECENTER

af Susan Hoffmann

 

en forsamling af mennesker

FORNEM PRIS TIL FRIVILLIGE PÅ UDREJSECENTER

Det var et overvældende og rørende øjeblik i landstingssalen på Christiansborg, da det blev afsløret, at Finn Nørgaard Prisen 2024 skulle gå til en helt særlig gruppe af frivillige – nemlig de 50 engagerede mennesker, der hver eneste uge gør en forskel for beboerne på Udrejsecenter Kærshovedgård.
Som man kan se på billedet, så havde både frivillige og beboere taget turen til Christiansborg for at klappe og kigge med, da en stolt Sofie Stubkjær Hansen fra Ungdommens Røde Kors og Lindvig Osmundsen, præst og frivillig i bibelcafeen, modtog prisen på vegne af de frivillige.

De frivillige driver - gennem Røde Kors - en bred vifte af aktiviteter: cykelværksted, ungeklub, kvindeklub, mandagscafé, tirsdagscafé, bibelcafé, strikkeklub, netværksvenner, udflugter etc. Listen er lang og mangfoldig.

Fælles for det hele er, at den frivillige indsats bygger på medmenneskelighed og omsorg over for en gruppe mennesker, der befinder sig i en svær situation. Nogle er afviste asylansøgere, andre er udvist ved dom. Mange er i en fastlåst situation på ubestemt tid, og deres muligheder for at opretholde kontakt til familie og venner er stærkt begrænsede.

På den baggrund har de frivilliges indsats en helt særlig værdi, som fortjener at blive værdsat og anerkendt. Den anerkendelse har de nu fået. 

Tusind tak til Finn Nørgaard Foreningen for prisen og TAK til udrejsecenterets frivillige for en helt fantastisk, medmenneskelig og omsorgsfuld indsats på en af landet mest omdiskuterede adresser.