RØDE KORS INVITEREDE TIL DIALOG OM UDREJSECENTER AVNSTRUP

af Susan Hoffmann

 

dialog møde ang. udrejsecenter avnstrup

Mange er optagede af forholdene på Udrejsecenter Avnstrup, og hvordan de afviste børnefamilier har det. Det vidner en del spørgsmål og opslag på sociale medier om.

Derfor inviterede Røde Kors til et åbent dialogmøde den 30. november – både for at svare på spørgsmål og for at lytte til kommentarer og ideer fra 30 engagerede mennesker, der valgte at bruge en eftermiddag på konstruktiv dialog om udrejsecenteret.

Første del af mødet handlede om nogle af de emner, vi oftest får spørgsmål om: Kostordningen, rengøring og hygiejne, skole, sundhed og beboerinddragelse.

Der var som forventet rigtig god spørgelyst og debat – blandt andet om hvor svært det er for mange børn og unge, at de skal flytte center og skole, hvis forældrenes sag bliver genoptaget.

Der var også gode forslag fra deltagerne – blandt andet om at etablere forældrebestyrelse i skolen og at etablere flere brugerudvalg. Flere pegede også på, at nye familier har brug for mere information om de praktiske forhold, når de ankommer til centeret.

Vi tager idéerne med os i det videre arbejde og opfordrer også til, at såvel frivillige som beboere kontakter personalet, når der opstår spørgsmål.