Vi giver verdens mødre en sikker fødsel

Både mor og baby risikerer livet, når en fødsel går i gang i et verdens brændpunkter. Derfor er det så vigtigt, at du hjælper med at give udsatte kvinder adgang til en sikker fødsel. 
 

Jordemor på arbejde i Al Hol i Syrien
Vores jordemoder i flygtningelejren Al-Hol i Syrien er netop færdig med en veloverstået fødsel og lægger an til at behandle mors arm, der er blevet kvæstet i krigen.

Når krigen raser, eller katastrofen har lagt alt i ruiner, er fødende kvinder dobbelt udsatte. Hvis der ikke er adgang til lægehjælp eller ordentlige hygiejniske forhold, kan det meget vel koste babyen livet. Lige nu dør 7.000 nyfødte hver dag, fordi de kommer til verden under utilstrækkelige eller farlige forhold. Det er fem børn hvert eneste minut.

Med din faste støtte er du med til at bekæmpe det tal. Du er med til at bringe børn sikkert til verden på felthospitaler og fødeklinikker i krigs- og katastroferamte områder. Hver eneste dag. Verden over.

”Hver fødsel er en helt unik oplevelse. En naturlig del af menneskets liv. Derfor kommer selv sprogbarrierer ikke i vejen, for vi finder en særlig måde at kommunikere på”.

Jordemoder i flygtningelejr i Syrien

Sådan hjælper vi mødre og børn

I isolerede og fattige egne er det især afstanden til kvalificeret hjælp, der kan koste mors eller barnets liv. Her uddanner vi lokale fødselshjælpere, der får særlige fødselssæt med gummihandsker, sæbe, desinfektionsmiddel og alt det udstyr, de skal bruge, for at kvinderne kan undgå livsfarlige infektioner. 

Røde Kors sørger desuden for akut transport til hospitalet, hvis der opstår komplikationer. Og vi uddanner kvinderne i, hvordan de kan selv kan sikre, at deres nyfødte baby får den bedste start på livet. 

På grund af corona-krisen er behovet for hjælp endnu større og kræver en helt særlig indsats. Vi sikrer mundbind og handsker til sundhedspersonale på fødeklinikker. Vi sørger for særlige isolationsafdelinger i flygtningelejre. Vores frivillige fødselshjælpere informerer om, hvordan smitten kan undgås. Og vi giver kvinder råd og vejledning over telefonen, så de ikke behøver at løbe risikoen ved at tage på hospitalet, hvis det kan undgås. 

Tak til dig, som er fast støtte

Det første døgn er allermest kritisk for nyfødte børn. Og din faste støtte sikrer, at vi kan være til stede både før, under og efter, at et nyt liv ser dagens lys. Med din hjælp kan vi være der, hvor både børn og voksnes liv er på spil.

Tusind tak for dine bidrag!

Hvad gør Røde Kors

Vi sørger for livsvigtig fødselshjælp og pleje før, under og efter fødslen. Både til mor og til baby.

  • Vi bringer børn sikkert til verden og hjælper gravide kvinder på felthospitaler og klinikker.
  • Vi uddanner frivillige fødselshjælpere, der kan hjælpe fødende kvinder, der bor langt fra hospitaler.
  • Vi sørger for akut transport til fødende kvinder, hvis der opstår komplikationer.
  • Vi uddanner kvinder til selv at give den rette hjælp til deres nyfødte.
Jordemor på arbejde i Tanzania
For 200 kr. kan Røde Kors sikre akut transport til hospital for en fødende kvinde, så både mor og barn kan få hjælp. Og for 30 kr. kan vi give et livreddende fødselssæt til en fødselshjælper, så hun kan bringe et barn sikkert til verden.