Rapport fra felten: Mød en hjælpearbejder

Aslan er 21 år. I 1½ år har han risikeret sit eget liv som frivillig i Syrien. Han har været i første række med hjælp til kvæstede efter bombeangreb og ved trafikulykker. Og han har set lidt af hvert.
 

Thumbnail
Aslan, som er frivillig i Syrien, fortæller om evakueringen af de indespærrede fra Ghouta.

Da Røde Kors fik lov til at evakuere civile ud fra Ghouta i marts, tog Aslan og hans kolleger imod beboerne, da de kom ud af den sønderbombede bydel: 

”Vi tog imod kvinder i fødsel og mennesker, der var bevidstløse af udmattelse. Der var skrigende børn, der var blevet væk fra deres familier, og folk med livstruende kvæstelser, der skulle opereres omgående.

Vi modtog 2.000 flygtninge fra Ghouta på ganske få timer. Vi delte vand, juice og kiks ud med det samme. Vi havde også tilberedt varm mad til dem. Folk var jo meget sultne, for de havde gået langt og været indespærret uden forsyninger meget længe."

Den dag arbejdede Aslan og hans kolleger 14 timer uden pause for at sikre hjælp til alle. De lavede et kodesystem, så de kunne inddele folks skader i rød, gul og grøn. De røde, som var de mennesker med kraniebrud og andre livstruende kvæstelser, blev sendt til behandling omgående. De andre blev simpelthen nødt til at vente.

Man har ikke tid til at være bange, mens man hjælper. Bagefter var jeg helt udmattet. Men det var en god følelse at hjælpe så mange sultne og syge mennesker. Det rører mit hjerte, at der er folk, der har det så skidt. Så bliver man nødt til at gøre noget.

Aslan, frivillig hjælpearbejder i Syrien

I alt 12.000 mennesker forlod det belejrede Ghouta ad fem humanitære korridorer. De gik mange kilometer med hvad de kunne bære. Dem, der ikke selv kunne gå, blev støttet af de mere raske. Nu er de en del af de 6,5 millioner syrere, der er på flugt fra den endeløse krig.

Tak til dig som er fast støtte

Det er med din faste støtte som Nødhjælper, at vi kan sikre hjælp i Syriens lange og voldsomme krig.

Tusind tak, fordi du hver måned er med til at sikre medicin, mad og andet udstyr til Aslan og de andre frivillige. Så de kunne være til stede denne dag og hver dag for mennesker i nød.