Nødhjælp redder liv i Yemen

Røde Kors’ motto er ”Altid til stede”. Hver dag, verden over. Også i Yemen, hvor vi netop nu ser verdens største humanitære katastrofe. Vi redder liv dagligt  - med støtte fra dig.

Yemen var et fattigt land, allerede inden krigen startede. Nu fire år senere, efter utallige bomber, er alt i ruiner: Vandforsyning, sundhedsvæsen, økonomi. Men din støtte er med til at sende livsvigtig nødhjælp til både børn og voksne fanget i den nådesløse krig.

Nødhjælpen spreder smil og håb blandt børnene i det krigsplagede land. Fotos: Røde Kors i Yemen, november 2019.

Årets nødhjælp i tal

Yemens ødelagte vandforsyning og dårlige sanitære forhold skaber gode betingelser for livsfarlige sygdomme. Det er med adgangen til rent drikkevand og bedre sanitet og hygiejne, at vi forhindrer nye epidemier af kolera og diarre. Simple sygdomme, som hurtigt kan koste mange liv, i et land som Yemen. Vi har alene i 2019 skaffet rent vand eller latriner til 5.173.202 mennesker i Yemen.

Halvdelen af landets hospitaler er blevet ødelagt af granatregnen. Derfor driver vi hospitaler og lægeklinikker over hele landet. Lægehjælp og medicin er gratis hos Røde Kors, så også de fattigste har en chance for at overleve. På vores rehabiliteringscentre laver vi proteser og genoptræner de mange tusinder børn og voksne, der har mistet arme og ben til landminerne, der er gravet ned overalt. I år har vi givet akut hjælp til 387.018 patienter, der ikke havde andre steder at søge hjælp.

Yemens økonomi er i knæ, og vi uddeler derfor mad og nødrationer. Vi arbejder desuden med fattigdomsreduktion og bæredygtig udvikling af landet. En håndsrækning, som gør mennesker i stand til at klare sig selv, så de kan lave mad, opstarte små virksomheder eller købe de materialer, de har brug for til at bygge husly til familien. I år har vi givet praktisk hjælp som husdyr, køkkenudstyr og kontanter til 844.496 af de hårdest ramte mennesker i år.

Tak til dig som er fast støtte

Du giver vand, lægehjælp, nødrationer og ikke mindst håb til Yemens befolkning. Med hjælp fra mennesker som dig har vi kunnet gøre en enorm forskel i det krigsplagede land.

Tusind tak for din støtte!

Som fast støtte i Røde Kors er du med til at give mad og nødhjælp til de sultende i Yemen. Og til at sikre rent drikkevand, så befolkningen ikke smittes med kolera.

Læs mere om vores arbejde med kolera i Yemen

Se video: Vandpost giver 150 familier rent drikkevand

Sådan hjælper du i Yemen:

Sundhed
Støtte til lægeklinikker, medicin, udstyr, sundhedsposter, uddannelse af krise- og førstehjælpere

Vand
Bygning af brønde og latriner, uddeling af hygiejnekits, levering af drikkevand

Mad
Uddeling af nødrationer, behandling af underernærede børn, uddannelse af sundhedsmedarbejdere

Hjælp til selvhjælp
Uddeling af symaskiner, geder og bistader til opstart af mindre virksomheder 

Humanitær katastrofe i Yemen

Flere års borgerkrig har fået katastrofale konsekvenser for civilbefolkningen i Yemen. Halvdelen af landets hospitaler er blevet bombet, og sundhedssystemet er kollapset. Lige nu har mere end 24 millioner mennesker brug for hjælp. Hele områder i landet er blevet afskåret fra forsyninger af fødevarer, og vandniveauet er kritisk lavt, hvilket har ført til en alvorlig sultkatastrofe. Hver dag dør 100 børn af sult og sygdomme.