Røde Kors og DR kobler fester med gæster juleaften

Ingen behøver fejre juleaften alene, hvis ikke de ønsker det. Derfor gentager vi sidste års succes ”Julevenner”, hvor vi sammenkobler julegæster og fester. Kampagnebil Julevenner
 
 

01.12.2013 kl. 10:00 Af Troels Donnerborg, Foto: Camilla Rønde - Scanpix

Omkring 68.000 danskere er alene juleaften. Det viser en ny undersøgelse, som Voxmeter har foretaget for Røde Kors i Danmark. Men ingen skal sidde alene juleaften, hvis de ikke har lyst.

Det er afgørende for Røde Kors, at vi får skabt flere ligeværdige relationer og fællesskaber for mennesker, der er i en sårbar fase af deres liv. Derfor gentager vi successen fra sidste år, hvor vi koblede gæstfrie danskere med mennesker, der ikke har nogen at fejre jul med, selv om de gerne vil det.

Her kan du tilmelde dig som julevært eller julegæst

Hver tiende vil åbne deres hjem

Sidste år meldte 138 gæster og 620 værter sig, og potentialet er endnu større. For en ny måling fra Voxmeter viser, at hver tiende dansker gerne vil åbne deres hjem for en anden familie til jul.

Susanne Larsen glæder sig over at så mange sidste år inviterede inden for i deres fællesskab, og håber at endnu flere vil gøre det i år.
”Det bliver man jo også selv et stærkere menneske af,” siger hun.

”Vi kan alle komme i en sårbar situation, hvor vi har brug for lidt ekstra hjælp og støtte i en periode af vores liv. Det er ikke det samme som, at vi er livslange ofre. Nogle af de mennesker, der sidste år var i en vanskelig situation, har måske i år overskud til at hjælpe andre”, siger Susanne Larsen

Blev accepteret som den hun var

Sidste år var June Hansen julegæst, og i år havde hun egentlig planlagt selv at holde julen. Men da hun ligger i flytning, er hun endnu lidt i tvivl om, hvordan julen bliver.

”Men det er et super koncept,” siger hun.
”Jeg var ret nervøs inden, men stemningen var rigtig god, og jeg blev bare accepteret som den, jeg er. Jeg følte mig virkelig som en veninde, der lige var kommet forbi.”