Rekord for aktiviteter ude og hjemme

Røde Kors' årsregnskab viser et overskud på 16,7 mio. kr. Flag
 
 

I 2013 var endnu et år, hvor der for alvor var brug for Røde Kors' frivillige sociale arbejde i Danmark. Røde Kors øgede igen indsatsen for udsatte grupper i samfundet og Røde Kors har haft det højeste aktivitetsniveau inden for frivilligt socialt arbejde nogensinde. 

Men også ude i verden har Røde Kors’ aktivitetsniveau i 2013 været rekordstort. Røde Kors var til stede i verdens brændpunkter som fx i Syrien og Filippinerne, hvor vi har ydet livsvigtig nødhjælp og udviklingsbistand.

Årsregnskabet 2013 for Røde Kors i Danmark afspejler det store engagement og viser et overskud på 16,7 mio. kr. Det positive resultatet skyldes bl.a., at Røde Kors' 216 lokalafdelinger har genereret et overskud på i alt 9,9 mio. kr.

Mere støtte til udsatte

Når Røde Kors har overskud betyder det, at sårbare mennesker i Danmark og overalt i verden vil få mere støtte fra Røde Kors. Røde Kors vil blandt andet kunne forebygge flere katastrofer rundt omkring i verden gennem øgede midler til katastrofefonden. Overskuddet muliggør desuden, at Røde Kors kan få andel i midler fra institutionelle donorer, som i disse år, stiller øgede krav om egenfinansiering.

- Årsregnskabet er igen i år meget tilfredsstillende. Jeg er meget stolt over at se den stigende aktivitet og det store engagement blandt vores over 27.000 frivillige. Og da Røde Kors jo ikke er sat i verden for at skabe overskud, vil årets resultat blive brugt til at hjælpe sårbare ude og hjemme, fortæller vicepræsident i Røde Kors Hanna Line Jakobsen. 

Hent og læs årsregnskabet her (pdf)