Prins Henrik var en værdsat og engageret protektor for Røde Kors

Det er med stor sorg, at vi i dag har modtaget nyheden om, at HKH Prins Henrik er gået bort.Landsmøde 2013_1
 
 

Prinsgemalen har i knap 49 år været en trofast og skattet del af Røde Kors i Danmark, og han vil blive husket som en trofast støtte og en engageret protektor for Røde Kors’ arbejde for verdens udsatte i Danmark såvel som i resten af verden.

”Prins Henriks engagement i Røde Kors var en kæmpe inspiration for både frivillige og ansatte. Han sagde aldrig nej til at åbne et landsmøde, en genbrugsbutik eller et projekt ude i verden. Han brugte mange af sine kostbare timer til at knytte dansk erhvervsliv til Røde Kors. Jeg vil mindes gode samtaler om Røde Kors og vigtigheden af medmenneskelighed. Røde Kors har mistet en kær ven og støtte,” siger Anders Ladekarl, generalsekretær for Røde Kors i Danmark.

Har støttet Røde Kors i Danmark og i verden

Prins Henrik blev en del af Røde Kors i Danmark den 4. marts 1969, blot to år efter, han blev gift med den daværende prinsesse Margrethe. I de knap 49 år har han med stort engagement og stor begejstring deltaget i arbejdet i Danmark og besøgt flere af vores internationale projekter.

Han var en fast del af Røde Kors’ landsmøder, hvor han med stort engagement spurgte ind og deltog aktivt.

På samme måde har han op gennem 1980’erne repræsenteret os internationalt ved Røde Kors-konferencer i Filippinerne og Geneve, ligesom han har besøgt flere af vores projekter i både Europa, Afrika og Asien.

I Danmark har Prins Henrik ofte støttet Røde Kors’ arbejde og deltaget ved udstillinger, indvielser og fejringer.

Prins Henrik var tilknyttet som kommitteret for Røde Kors i Danmark. Det vil sige, at man i særlig grad står til rådighed for opgaver med tilknytning for vores arbejde. Den 18. juni 2001 blev han protektor for Røde Kors Danmark. Det vil sige, at man er landsforeningen Røde Kors i Danmarks beskytter.

Det er en rolle, som Prins Henrik til fulde har levet op til, og det er sådan, vi vil mindes ham.