Nyt postkort skal bringe danskerne tættere sammen

3.-4. juni finder en af Danmarkshistoriens største udsendelser af postkort i nyere tid sted. Disse dage lander 1,8 millioner postkort i danskernes postkasser. Det er en del af en ny, stor kampagne, der opfordrer danskerne til at være til stede for hinanden, som vi står bag, og Post Danmark støtter op om. Post Danmark _Røde Kors _fotograf Henrik Petit
 
 

Når 1,8 millioner danskere tirsdag den 3. juni og onsdag den 4. juni åbner postkassen, vil der ud over reklamer, breve og aviser ligge en særlig hilsen fra os og Post Danmark – et postkort, modtageren kan sende med en hilsen til en kær person.

Vær med i kampagnen og vind et rejsegavekort

Postkortet skal minde danskerne om, at det er vigtigt at være til stede for hinanden, fordi det er det, der binder os sammen som mennesker. Med en af de største postkort-udsendelser i nyere tid ønsker vi og Post Danmark at sætte fokus på, hvor lidt der skal til for at gøre en forskel for andre.

”Vi skal være til stede for hinanden. Det har været grundlaget for vores hjælpearbejde gennem 150 år. Og det er det budskab, vi gerne vil dele med danskerne. Vi håber, at vi kan få danskere rundt omkring i landet, store som små til at være til stede for hinanden ved at sende et kort,” siger generalsekretær Anders Ladekarl om baggrunden for kampagnen.

En personlig hilsen giver en særlig følelse

Det er Post Danmark, der står for distributionen af de mange postkort. Og det giver god mening, forklarer kommunikationschef Morten O. Nielsen.

”Når vi danskere skal fortælle hinanden noget vigtigt, bruger vi ofte brevet. Det er personligt og giver en ganske særlig følelse at modtage. I næsten 400 år har vi skabt kontakt mellem mennesker, og derfor er vi rigtig glade for at støtte op om Røde Kors’ kampagne og vigtige, humanitære indsats,” siger Morten O. Nielsen, kommunikationschef i Post Danmark.

Som en del af postkort-kampagnen udgiver Post Danmark det særlige Røde Kors-frimærke, hvor en krone pr. solgt frimærke går ubeskåret til Røde Kors. Frimærket kan købes fra 3. juni på udvalgte posthuse, i Post Danmarks netbutik eller på www.rødekors.dk/altid

Når katastrofen rammer, hjælper folk hinanden

I år fejrer vi 150 års jubilæum – i år er det nemlig første gang, Røde Kors var til stede på slagmarken under Slaget ved Dybbøl i 1864.

Siden da har vores hjælpearbejdere og 19 millioner frivillige været til stede for de mest sårbare herhjemme og ude i verden. Og de ser dagligt, hvordan folk trods krige og katastrofer alligevel har overskud til at være til stede for hinanden.

”For eksempel ser vi lige nu på Balkan, hvordan folk i stor stil hjælper hinanden med at klare de voldsomme oversvømmelser ved eksempelvis at hjælpe de nødstedte med mad, vand og omsorg,” siger Anders Ladekarl.