Krig i børnehøjde

I samarbejde med Teatergrad og Danida tilbyder Røde Kors i foråret 2017 Teatergrads workshop-teater-forestilling, der åbner op for elevernes følelser, viden og tanker om krig – og fred. ndervisningsmateriale og et digitalt læringsspil for 4.- 6. klasse følger med.Kampagnebillede
 
 

Hvorfor skal dine elever beskæftige sig med krig?

Nogle børn har krig tæt inde på livet, mens krig for andre er lig med computerspil og nytårets knaldperler. Alligevel har krig og terror en plads i de fleste danske børns bevidsthed. Hensynsløse videoer og voldsomme ord og billeder slynges ud i medierne – ofte lige i børnehøjde. 

De rå, brutale handlinger og billeder påvirker børnene, men det kan være svært at tale med dem om det. Derfor har vi skabt »Krig – i børnehøjde«. I forestillingen tager de to skuespillere børnene i hånden, og med en fortælling om krig i et fjernt land bag høje bjerge åbner de ind til børnenes følelser, viden og tanker om krig – og fred.

 Hent Lærervejledning og spil her: http://www.teatergrad.dk/skole/

Praktisk information

Krig – i børnehøjde præsenteres i samarbejde med Røde Kors. Med økonomisk hjælp fra Danida spiller forestillingen 100 GRATIS forestillinger fordelt på skoler i hele landet. 20 forestillinger i hver region fordeles efter først-til-mølle. Maksimum to pr. skole. NB: Disse gratis forestillinger er allerede booket.

Derudover kan skoler købe forestillingen med refusion. Forestillingen spiller for en klasse ad gangen. Pris: 7.500 kr. ex moms. To samme dag og sted 10.000 kr. ex moms. 

Undervisningsmateriale

Med forestillingen følger et gratis undervisningsmateriale. Materialets case-historier og de tilhørende opgaver vil engagere elever og lærere i forskellige emner, fag og arbejdsmetoder. Materialet vil fortrinsvist falde ind under kompetenceområder i Dansk, Natur/teknologi, Matematik, Kristendomskundskab, Uddannelse og Job samt Idræt. Materialet er oplagt til tværfaglige forløb og emneuger. Undervisningsmateriale sendes til dig, hvis klassen skal se teaterstykket. Med undervisningsmaterialet følger også et læringsspil, der både kan bruges i undervisningen og til at skabe dialog mellem elever og deres forældre.