Tværkulturel kirke

Sårbare brugere af sprogcafé svære at nå

Organisation
Voksne

De mest sårbare flygtninge og indvandrere, som normalt kommer i sprogcaféen i Odense, var svære at nå under corona.

Husly  Sted: Odense

Tre dage om ugen kan flygtninge og indvandrere komme forbi sprogcaféen i Odense. Caféen drives af Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde. Gæsterne bliver mødt af frivillige, som fx kan hjælpe med lektier eller træning af dansk.

Da corona lukkede caféen ned, gik det op for Sigrid La Cour Sonne, der er tværkulturel netværkskoordinator, at det var svært at kommunikere til brugerne.

”Normalt kan gæsterne bare kigge forbi sprogcaféen og slå sig ned uden en aftale. Derfor har vi ikke kontaktinformation på alle vores gæster.”

”Det var hurtigt også ret tydeligt for os, at det var de mest sårbare, som vi havde sværest ved at nå ud til.”

Sigrid La Cour Sonne og hendes kollegaer kommunikerede blandt andet ud på Facebook, da de langsomt åbnede op for sprogcaféen igen. Her kunne brugerne få hjælp af en frivillig digitalt eller mødes udenfor med afstand en til en.

”Men det er jo langt fra alle vores brugere, der følger vores Facebookside. Det var hurtigt også ret tydeligt for os, at det var de mest sårbare, som vi havde sværest ved at nå ud til.”

Efter genåbningen er de fleste gæster igen begyndt at komme i caféen, som bl.a. også driver en international mødregruppe, en tværreligiøs kvindegruppe og tilbyder sjælesorg. Mange af dem giver udtryk for, at de har siddet meget alene.

”Nu skal vi have endnu mere fokus på at få vores gæster til at følge os på Facebook. Vi skal også være bedre til at få fat i kontaktinformation på dem, så vi kan kommunikere bedre, hvis vi igen skal lukke ned,” siger netværkskoordinatoren.

Læs mere: fts-odense.dk/