Get2sport

Fodboldfinter på video

Organisation
Børn & unge

Fodbold og leg i udsatte boligområder får via projektet Get2sport socialt udsatte børn ind i foreningslivet i Holbæk. Under corona flyttede de med succes fodboldfinterne over på video.

Husly  Sted: Holbæk

Når trænerne i projektet Get2sport i Holbæk dribler og leger med 3-13-årige piger og drenge i udsatte boligområder i Holbæk, er målet, at børnene og deres forældre på sigt bliver en del af foreningslivet i byens fodboldklub. De har været i gang siden 2019, og det gik rigtigt godt, men så kom corona, og træningen lukkede ned. 

”Man kunne hurtigt se, at børnene mistrives. At de i dén grad har brug for en relation ud af lejligheden,” fortæller Asger Madsen, der er træner i Get2sport, som er forankret i Dansk Idrætsforbund.

Sammen med makkeren Maria gik Asger Madsen derfor i gang med at lave en hjemmetræningsvideo.

”Selv om vi ikke har kunnet træne sammen, så har vi været synlige i deres lokalområde, og vi har involveret dem.”

”Børnene skulle have en følelse af, at vi var der – om det så var fysisk eller på en skærm,  og så måtte de gerne grine lidt af tossede Asger.”

Julelys i øjnene hos udvalgte børn
 Asger Madsen lavede de første videoer, men lod det ellers gå på skift mellem nogle af de 50 børn, som fast kommer til aktiviteterne. Børnene skulle både lave denne uges øvelse eller finte, og så skulle de vise, hvor gode de var blevet til den fra ugen før.

”De børn, der blev udvalgt til at lave øvelser, havde julelys i øjnene. De var meget stolte.”

Og netop stoltheden og glæden er noget, der ligger træneren meget på sinde.

”I projektet får børnene kun at vide, at de gør det godt. De får krammere og high fives. Her handler det ikke om at være den bedste, men om at mærke, hvordan det er at være en del af et fællesskab, hvor der er plads til alle. Derfor uddeler vi masser af high fives.”

Asger Madsen og hans makker Maria starter igen med træningen om få dage. Her forventer han ikke, at corona betyder et større frafald.

”Selv om vi ikke har kunnet træne sammen, så har vi været synlige i deres lokalområde, og vi har involveret dem. Det, forventer jeg, betyder, at de stimler sammen, når vi går i gang.”

Læs mere: dif.dk/get2sport