Sundhedsklinikken: Hvem, hvad og hvor?

Hvem står for klinikken, hvad er formålet med den og hvor ligger den? Find svar på dine spørgsmål her.Sundhedsklinik Hvem Hvad Hvor 602
 
 

HVEM Klinikken i København og Aarhus er oprettet i et samarbejde mellem Røde Kors, Lægeforeningen og Dansk Flygtningehjælp, men drives og administreres af Røde Kors. Klinikken er bemandet af et hold frivillige sundhedsfaglige personer bestående af i alt 6-8 personer pr. gang samt leder af klinikken ansat i Røde Kors. Bemandingen er en blanding af frivillige læger, jordemødre, fysioterapeuter, sygeplejersker, bioanalytikere, tandbehandlere og ekstra frivillige hjælpere. Vi har frivillige psykologer og speciallæger, som vi kan henvise patienterne til efter behov. Og vi har frivillige tolke, der kan ringes til og få tolkning via telefonen.

HVAD Klinikken konsulterer og behandler udokumenterede migranter i Danmark – mennesker, der ikke har lovligt ophold i Danmark eller som ikke har gult sygesikringskort. Disse mennesker har i praksis ikke adgang til almindelig sundhedsbehandling. Sundhedsklinikken tilbyder derfor den nødvendige lægebehandling, vaccinationer af børn, graviditetsundersøgelser, fysioterapi, akut tandbehandling og psykolog-samtaler til de mennesker, der falder udenfor det almindelige sundhedssystem.

HVOR Klinikken har adresse centralt i København tæt ved hovedbanegården og centralt i Aarhus tæt på banegården. Klinikken i København har åbent tre gange om ugen - mandag, onsdag og torsdag fra kl. 17.00 til 20.00. Mandag er der to læger, onsdag en læge og en jordemoder og torsdag en læge og hveranden torsdag en fysioterapeut og hver anden torsdag tandlæge og klinikassistent. Hver gang er der en bioanalytiker og sygeplejersker i modtagelsen og hos lægen samt en hjælper i modtagelsen. 

I Aarhus er der åbent to gange om ugen mandag og torsdag fra kl. 17 - 20. Mandag er der en læge og torsdag en læge og en jordemoder. Hver gang er der to sygeplejersker, en bioanalytiker og en hjælper i modtagelsen.

Der er blevet delt flyers ud til en række sociale aktører i København og Aarhus, bl.a. varmestuer og herberg. Flyerne er trykt på 17 sprog for at få givet information om sundhedsklinikken til så mange udokumenterede migranter som muligt.

Oplysninger om klinikkernes adresser ring til Vibeke Lenskjold på 3171 6164