Røde Kors sætter ind efter jordskælv i Grækenland

Græsk Røde Kors var hurtigt på pletten, da et jordskælv ramte den græske ø Kos. Samaritterne ydede førstehjælp til de mange sårede.Røde Kors På Kos Jordskælv

Af Eskil Meinhardt Hansen 21/07/2017

Et kraftfuldt jordskælv dræbte mindst to personer og sårede omkring 100, da det udbrød mellem den græske ø Kos og byen Bodrum i Tyrkiet tidligt fredag morgen. De to døde var turister.

Græsk Røde Kors sendte straks samaritter og reddere til øen på anmodning af de lokale myndigheder. Her fik de travlt med at yde førstehjælp til de mange sårede, der var bragt til øens hospital. Det oplyser Røde Kors i Grækenland.

Samtidig stod andre Røde Kors-folk for at dele tæpper ud til mennesker, der var tvunget til at tilbringe resten af natten på gaden på grund af nedstyrtningsfare i bygninger.

Støt vores katastrofearbejde i verden

Græsk Røde Kors har flere folk stand by til at hjælpe det lokale brandvæsen, og en gruppe frivillige socialarbejdere er blevet mobiliseret og er klar, hvis der bliver behov for dem.

Jordskælvet målte 6,5 på Richterskalaen, og epicentret befandt sig i havet mellem Kos og den tyrkiske kyst. Nyhedsbureauer melder også om mange sårede i tyrkiske kystbyer, og Tyrkisk Røde Halvmåne er rykket ind i de ramte omrråder.

Ingen skader i flygtningelejr

Røde Kors er til daglig til stede i den store flygtningelejr på Kos, hvor knap 2500 flygtninge befinder sig. Personalet her melder, at der ikke er sårede i lejren, og at der ingen skader er sket. Holdene af læger, sygeplejersker, socialarbejdere og tolke fortsætter således med at udføre deres arbejde med flygtningene.