Book et foredrag med en asylansøger

Thumbnail
Foto: Jens Burau

Hvad får mennesker til at flygte? Hvordan kommer flygtningene til Danmark? Hvordan er livet på et asylcenter eller på et udrejsecenter, og hvordan er livet som afvist asylansøger?

Disse og mange andre spørgsmål kan interesserede få svar på ved at bestille et foredrag af en asylansøger fra gruppen Asylum Seekers’ Information Group (ASIG).

Med støtte fra frivillige i Røde Kors tilbyder asylansøgere foredrag til skoler, andre uddannelsesinstitutioner, arbejdspladser, menigheder eller foreninger, som har interesse i at høre en asylansøgeres personlige beretning.

Hvem kan booke?

Som udgangspunkt kan oplæggene bookes af alle, der har lyst til at høre et foredrag. Asylansøgerne fortæller om egne oplevelser, om for eksempel hvorfor han/hun er flygtet, hvordan flugten foregik, om livet i Danmark, og om hvordan det er at bo på et asyl- eller udrejsecenter. Efterfølgende er der tid til spørgsmål. Foredragene kan bookes både af større eller mindre grupper tilhørere. Vi kan komme i såvel dagtimerne som om aftenen eller i weekenden.

Sprog og varighed 

Asylansøgernes foredrag foregår på engelsk eller dansk. De er forberedt i samarbejde med frivillige i Røde Kors og tager udgangspunkt i asylansøgerens personlige historie.

Foredraget varer ca. en time, alt afhængigt af de spørgsmål, der eventuelt kommer fra tilhørerne. Der følger en frivillig med, som kan hjælpe med evt. forståelsesproblemer. Foredraget kan suppleres med en kort introduktion til flygtningeområdet af en af de Røde Kors frivillige, som er med til at drive projektet.

Hvad kan vi tilbyde?

ASIG-gruppen holder til på centre, som enten Røde Kors eller Kriminalforsorgen driver i Jylland. Gruppen kan tilbyde foredrag i Jylland og på Fyn og i et begrænset omfang på Sjælland.  Asylansøgerne følges til oplæggene af en Røde Kors frivillig. Aktivitetslederen for ASIG sørger for booking og administration af foredragene.

Oplæggene koster fra 350 kroner afhængigt af afstanden fra asylcenteret til og fra foredragsstedet samt forplejning.

Hvis I ønsker at få besøg, skal I kontakte nedenstående:

ASIG- Region Midtjylland (Center Jelling, Thyregod og Sandvad)
asigmidtjylland@redcross.dk

ASIG- Kærshovedgård (Udrejsecenter Kærshovedgård – ved Ikast)
asigkhg@outlook.dk

Vi glæder os til at komme og holde foredrag for jer.