Aktuelt i Røde Kors Akademiet

vold i minoritetsfamilier

Temadag om vold i etniske minoritetsfamilier

OBS: Udskudt pga. COVID-19. Vi vender stærkt tilbage med nye datoer snarest. Skriv til akademiet@redcross.dk, hvis du vil have information om nye datoer direkte i din indbakke

Røde Kors Akademiet sætter sammen med AskovFondens afdeling Dialog mod Vold fokus på vold i etniske minoritetsfamilier på to temadage den 10. og 19. november i henholdsvis København og Jelling.
 

Læs mere om program og tilmelding her

menneskehandel

Gratis morgenmøde om menneskehandel

OBS: Udskudt pga. COVID-19. Vi vender stærkt tilbage med nye datoer snarest. Skriv til akademiet@redcross.dk, hvis du vil have information om nye datoer direkte i din indbakke

Kom til vores gratis morgenmøder 12. november i København og 18. november i Århus om menneskehandel blandt børn og unge, og få præsenteret en række værktøjer, som kan hjælpe til at forstå og genkende tegn, tale med barnet eller den unge omkring en mistanke om menneskehandel og handle på den. 

Læs mere om program og tilmelding her

Erfaring, viden og værktøjer til bedre løsninger på flygtningeområdet

Sammen kan vi gøre en forskel for flere

Røde Kors er verdens største hjælpeorganisation, og herhjemme er vi blandt andet kendt for vores humanitære og praktiske indsats med at drive asylcentre.
Røde Kors Akademiet er Røde Kors' virksomhed, og vores koncept er, at fagfolk klæder fagfolk på med viden om asyl og integration. Det betyder nemlig alt at møde en underviser, der kender den virkelighed, mange er i – og som kan give eksempler fra i går koblet på den teori, vi præsenterer i dag.

Med Røde Kors Akademiet gør vi det muligt for andre at få del i den unikke viden og erfaring, der er med at modtage og skabe fremtidsperspektiver for flygtninge. Vi udbyder uddannelse, kurser og undervisning for eksterne fagfolk, med afsæt i erfaringer og viden fra asylområdet.
Vi differentierer os ved konceptet at alle undervisere og behandlere kommer fra feltet. Dvs. ønsker fx en gruppe sundhedsplejersker viden om, hvordan man agerer ift. familier med flugtbagage, så rekrutterer vi en sundhedsplejerske fra et asylcenter. Ønsker pædagoger og lærere greb til at inkludere børn i skole og daginstitutioner, så sender vi samme faggruppe.
Vi bruger vores ekspertise til at klæde fagfolk på til at yde den bedst mulige indsats på integrations- og asylområdet.

  • Vi underviser, videreuddanner og sikrer kompetenceløft til fagfolk, der arbejder med flygtninge og integration.
  • Vi tilbyder psykologiske behandlingsforløb til flygtninge samt supervision af fagpersonale.
  • Vi har en bred faglighed og kan derfor skræddersy uddannelsesforløb og konsulentydelser efter jeres behov.
  • Vi leverer driftsløsninger og rådgivning omkring midlertidige boligindkvarteringer for flygtninge i kommunalt regi.

Temadag om vold i etniske minoritetsfamilier

Voldsudsatte børn i etniske minoritetsfamilier er en overset gruppe, selvom undersøgelser viser, at en bekymrende andel er udsat for og/eller vidne til vold i nære relationer. Volden i etniske minoritetsfamilier kan være kulturel forskellig fra den, man ser i udsatte etnisk danske familier og begrundes ofte blot som en fast opdragelsesmetode.


Alle børn har ret til en tryg barndom uden vold. Sætter vi ikke fokus på det, vil børnene fortsætte med at leve isoleret med en forståelse af vold som et barndomsvilkår.

Dato: 10. november 2020 i København eller 19. november 2020 på asylcenter Jelling.

Læs mere om program og tilmelding her

Tilmeld dig Røde Kors Akademiets nyhedsbrev

Hold dig ajour med seneste nyt på flygtningeområdet og vores arrangementer i Akademiet.*

*Ved tilmelding accepterer du Røde Kors' privatlivspolitik (link)

Kontakt Røde Kors Akademiet

Er du interesseret i at høre mere om, hvad vi kan tilbyde, efterspørge et specifikt kursus eller ønsker bud på skræddersyede løsninger, så ring eller skriv til os. Vi kommer også meget gerne forbi til en uforpligtende snak.

Du kan kontakte vores konsulent på telefon 3044 5488 eller mail akademiet@redcross.dk. 
Eller du kan anvende vores kontaktformular:

Kontakt Røde Kors Akademiet her

Røde Kors Akademiet
Sandholmgårdsvej 40
3460 Birkerød

Følg os på Linkedin 

akademiet@redcross.dk
+45 35 43 22 44

Åbningstider:
Man-tors. 8.30-16.00
Fredag 8.30-15.00