Giv et toiletbesøg

Ulækre toiletter i verdens slumområder er et af verdens største problemer. Stadig flere flytter til byerne og bliver syge med diarré på grund af ophobning af afføring, fordi ingen bruger toiletterne. Men de færreste har lyst til at tale om det. Derfor er opførelsen af toiletter blevet lidt af en tabersag. One Stop Model Giv Et Toilet
 
 

Nu går Røde Kors forrest for at skabe en ny type toiletter, der forbliver hygiejniske. I de nye toiletter vil et toiletbesøg komme til at koste 65 øre, og du kan allerede nu støtte projektet via SMS.

Giv toiletbesøg

SMS - send TABERSAG til 1290 og støt med 150 kr.
- Det koster 150 kr. + alm. sms takst. Beløbet betales over telefonregningen

På den måde vil du med din sms have givet 230 toiletbesøg.

I samarbejde med virksomhederne EnviClean, Acces2 Innovation, Watertech, BigaDan, AVV og DMS Africa er vi gået i gang med at bygge prototypen på den nye slags toiletter i Kasese i Uganda.

Udviklet efter beboernes ønsker

Toiletbygningen som vi kalder for ”One Stop Shop” har været under udvikling i flere år, siden idéen blev undfanget på Røde Kors’ Water Summit i 2010. Toilettet er designet ud fra beboernes ønsker, der mod en beskeden betaling kan få adgang til både toilet og bad.

Spildevandet bliver opsamlet, fjernet og kørt til spildevandsanlæg eller brugt i biogasanlæg. En lille butik skal sælge toiletpapir, bind og andre toiletartikler, og ansatte sikkerhedsvagter og små detaljer som et stort spejl i kvindeafdelingen skal give beboerne ekstra lyst til at opholde sig i bygningen.