2013: Danmark indsamler 76 millioner til Afrika

Resultatet af Danmarks Indsamlingen nåede op på 76 millioner kroner. De tidligere års projekter har vist, at hjælpen nytter.2013-Roede -Kors -Uganda _oversvoemmelse _602
 
 

75.957.132 kroner. Sådan lød det flotte slutresultatet, da Danmarks Indsamlingen 2013 kulminerede i det store indsamlingsshow på DR1 fredag den 8. februar.

Pengene går til 12 konkrete projekter i 11 afrikanske lande, og her vil de skabe fundament for en bedre tilværelse og fremtid for nogle af verdens fattigste mennesker.

”Danmarks Indsamlingen gør det muligt for organisationerne at starte 12 nye projekter op og hjælpe dér, hvor behovet er størst. For eksempel får Røde Kors nu mulighed for at ruste tusindvis af mennesker i Uganda mod naturkatastrofer," siger vores generalsekretær Anders Ladekarl.

Uganda får hjælp til at håndtere katastrofer
Med pengene fra Danmarks Indsamlingen 2013 vil vi hjælpe sårbare familier i Acholi-distriktet i det nordlige Uganda, der gang på gang rammes af oversvømmelser og tørke.

Vi kan gøre en afgørende forskel i lokalbefolkningens liv ved at ruste familierne til at imødegå og håndtere naturkatastroferne.

Når man i forvejen er yderst fattig, syg og marginaliseret, er katastrofer altødelæggende og livstruende. Gennem simple midler og en målrettet indsats vil vi opbygge modstandskraft hos den enkelte, i familien, i sociale grupperinger og i landsbyen.

For 70.000 mennesker vil dette betyde forskel mellem liv og død, når katastrofen rammer.

Forebyggelse mod naturkatastrofer redder liv
Projektet i Uganda er bare et af vores mange projekter, der har til formål at afværge katastrofer i menneskers liv og at minimere skaderne ved jordskælv, oversvømmelser, tørke og sygdomsepidemier.

Antallet af naturkatastrofer stiger, og det samme gælder antallet af mennesker, der rammes af katastroferne. Det er især de mennesker, der i forvejen er fattige og sårbare, som katastroferne går ud over.

Vi arbejder tæt sammen med lokalbefolkningerne om at bygge diger og stabilisere huse. Vi underviser familier i sundhed og hygiejne og giver dem styrke og kapacitet til at klare sig gennem den næste katastrofe, der rammer deres land.

"I efteråret måtte mere end 15.000 mennesker flygte fra hus og hjem i Acholi-distriktet, fordi oversvømmelser ødelagde huse, veje, broer, marker og afgrøder. Med danskernes støtte kan vi nu styrke den lokale befolknings evne til at modstå naturkatastrofer," siger Anders Ladekarl.