Derfor samler vi ind

Hver eneste dag har mennesker brug for vores hjælp. Syv års krig i Syrien betyder, at mange familier er fanget i belejrede byer og må koge suppe på græs for at overleve. Og konflikten i Myanmar har drevet hundredtusinder børn, kvinder og mænd på flugt til verdens største flygtningelejr i Bangladesh. Herhjemme stiger antallet af hjemløse, der har brug for hjælp. Og voldsudsatte kvinder og deres børn har brug for en hånd til at skabe sig et nyt liv i tryghed.

Vi samler ind, så vi kan hjælpe her og nu, og når katastrofen rammer næste gang. Røde Kors er altid til stede i 191 lande, og hvert år hjælper vores 17 millioner frivillige millioner af nødlidende mennesker i hele verden og tusindvis af udsatte herhjemme.

Læs, hvordan vi i Røde Kors brugte vores indtægter i 2017

Hvor finder jeg mit mødested og tid?

Typisk samler du ind i dit lokalområde fra 11.00 til 14.00, men der kan være lokale forskelle.

Find dit mødested, tidspunkt

Når jeg samler ind, hvad siger jeg så, når døren åbner?

Døren åbner, og du står som indsamler klar med indsamlingsbøssen. En af de ting du kan sige er: ”Goddag, jeg samler ind for Røde Kors. Har du lyst til at give et bidrag?” Husk at takke for alle bidrag til indsamlingen og respekter et nej med et smil.

Hvordan er det at være med til indsamlingen?

Vi har samlet en lang række historier fra vores Instagram til dig fra tidligere års indsamler, som du kan læse her. Så kan du få en fornemmelse af, hvordan vi - og tidligere års indsamlere - har oplevet indsamlingen. Vi glæder os til, at du deler dine billeder og historie med os i år. 

Kan folk donere til Røde Kors' indsamling, hvis de ikke har kontanter?

Hvis folk ikke har kontanter på sig, kan de støtte på en række andre måder. Du kan f.eks. opfordre dem til at støtte via
MobilePay – nummeret står på indsamlingsbøssen. Donerer man via Mobilepay, er det muligt at få skattefradrag for sit bidrag.
Det er også muligt at støtte via SMS eller web. Du får udleveret en folder ved dit indsamlingssted, hvor de forskellige sms-numre, mobilepay og andre støttemuligheder er beskrevet. 

Må børn og unge være med til indsamlingen?

Ja! Børn under 11 år er velkomne, hvis de følges med en voksen. Børn og unge mellem 11 og 18 år skal følges ad to og to, når de samler ind.

Er jeg forsikret?

Du er forsikret under indsamlingen, hvis der sker en skade, som Røde Kors kan stilles til ansvar for. Bliver du skadet af en hund eller en bil, er det ejerens forsikring, der skal dække. Kontakt straks hunde- eller bilejeren og få oplyst navn og adresse.

Flere spørgsmål?

Kontakt din indsamlingsleder eller ring på 3525 9200.

Tak for din hjælp og rigtig god indsamling!