Jubilæum i Midtjylland

Her kan du se en liste over Røde Kors jubilæumsaktiviteter i region Midtjylland. Del jeres jubilæumsaktiviteter her på siden! Skriv en kort infotekst til 150aar@rodekors.dk og dit event vil blive vist her på siden.

Familienetværks udstillinger

Familienetværkets jubilæumsaktivitet består af lokale udstillinger, som familienetværkene udarbejder i samarbejde med familierne. Temaet er ”min familie”, og udstillingen skal via collager, tegninger, film mm. vise betydningen af at have en familie og et socialt netværk. Flere og flere familier har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Røde Kors støtter familierne til at få en bedre hverdag.

Tid: 18.april – 22.august 2014.

Sted: Grenaa

Garnindsamling

Nørklernes jubilæumsaktivitet er en national garnindsamling, hvor befolkningen opfordres til at donere garn og garnrester. I Røde Kors er der omtrent 5.000 frivillige nørklere, og de har officielt strikket til fordel for nødlidende siden 1983. Det er en social aktivitet i Danmark – med et internationalt formål.

Tid: 19.maj - 31.maj 2014

Sted: Garnet kan afleveres i alle Røde Kors-butikker

Samtalebænke

5.000 mennesker i Danmark dør alene hvert år og hver 20. dansker føler sig ofte ensom. Ensomhed og isolation påvirker sundhed og trivsel og kan have negative konsekvenser i andre sammenhænge af et menneskes liv. Faktisk er langvarig ensomhed ligeså farligt som rygning har en undersøgelse vist. Eksempelvis øger mangel på netværk risikoen for sygdom og for tidlig død med 50 % har Mary Fonden oplyst.

Den triste kendsgerning vil Røde Kors ændre på - ingen skal være alene. I anledning af vores 150-års jubilæum i år sætter vi derfor ekstra fokus på Besøgstjenestes arbejde.  Der er derfor opstillet bænke i de nedenstående byer, hvor man således kan tage sig en snak med nogle man kender eller måske med en helt fremmed. Hvis man har en smartphone, kan man ”checke in” på bænken og være med til at sætte yderligere fokus på problemet.

Tid: 18. april-22. august

Sted: Ringkøbing, Ulfborg – vemb, Herning, Hadsten-Hinnerup

Udstilling af historiske Røde Kors-genstande

Gennem en række historiske Røde Kors genstande viser udstillingen Røde Kors’ 150 års historie. Udstillingen giver en indføring i genstandene og deres tidligere brug.

Tid: 26. juni 2014

Sted: Grenaa

 

Lokale arrangementer

Røde Kors til stede - hvordan var starten? Fra Sønderjylland til Syrien.

Generalsekretær Anders Ladekarl vil med sin levende fortælling føre os tilbage, hvor det hele begyndte for 150 år siden og op igennem tiden. Se også udstilling fra forskellige Røde Kors aktiviteter.

Tid: D. 24. maj 2014 kl. 14-16.30

Sted: Vildbjerg Sports-kulturcenter, Sports Alle 6, 7480 Vildbjerg

Deltagere: ALLE FRIVILLIGE fra afdelingsnetværk Midt-Vest er velkome

 

God stil

Fashion gennem årtier. Eller fra lige nu og her. Røde Kors butikker bugner af tøj, der er for godt til at gå til spilde. Det skal videre og finde sine historier. For eksempel historien om, at mens man selv får nyt for små penge, får andre hjælp til det allermest nødvendige. Røde Kors er fashion med hjertet. Og det er god stil.

I anledningen af jubilæet har vi udgivet magasinet stil, hvor du kan se et væld af inspirerende fashion looks og super god stil.

Få et smugkig i magasinet her