SÆT DIG SELV PÅ KORTET & VIND REJSE

Fra den 3. Juni 2014 og resten af året bliver der på den 1. i hver måned udtrukket en vinder af et sponsoreret rejsegavekort for 2. Vinderen findes ved hver trækning blandt de personer, som har sat sig selv på kortet og valgt at vise, at de er til stede for andre.

Rejsegavekortet er personligt og kan kun benyttes af vinderen + 1 ledsager. Derfor er det kun de, der oplyser korrekt navn, e-mail og mobilnummer, som kan blive udtrukket som vindere af rejsegavekortet. Det sponsorerede rejsegavekort har en værdi á 5.000 kroner og kan ikke indløses mod udbetaling af kontanter. Som vinder kan du helt selv bestemme, hvor rejsen skal gå til.

 

Som et led i lanceringen af det nye Røde Kors-frimærke vil vi og PostNord Danmark engagere danskerne i budskabet om at være til stede for andre. Hver dag er vi mennesker til stede for hinanden. Vi er til stede, når vi er der for dem, vi holder af og hjælper dem, vi endnu ikke kender. Og når vi støtter dem, der har det svært. At være til stede for hinanden binder os sammen som mennesker. Og det er grundlaget for Røde Kors' hjælpearbejde verden over.

Vis, at du er til stede. Skriv, hvad du selv gør, eller hvad andre har gjort for dig - og sæt dig selv på kortet. Fortæl f.eks. hvordan du hjælper andre. Eller hvordan andre er til stede for dig? Fortæl om dengang, du fik blomster af dine børn på mors dag. Eller da du hjalp en kollega igennem en svær tid. Eller fortæl om den forskel, du gør i hverdagen, når du som frivillig rækker hånden ud til andre mennesker?

 

 

 

  
 

Vi er altid til stede. Er du?

Hjælp os med at udfylde Danmarkskortet med historier om, hvordan vi er til stede for hinanden. Sæt dig selv på kortet med din fortælling.

Tak

Du er på kortet og er med i konkurrencen om et rejsegavekort for to personer.

Vis dine venner, at du er til stede.

Del Find min fortælling

Du er tilstede med 0 andre

Find min historie
 
 
 

Hvorfor beder
vi dig være til stede?

Røde Kors er altid til stede. Med professionel kompetence og frivillig passion. Vores hjælpearbejdere og 19 mio. frivillige dækker hele verden. Når katastrofen rammer, hjælper vi dem, der trænger mest. Læs mere

Siden det røde kors på hvid baggrund første gang var til stede på slagmarken i 1864 ved Dybbøl, er liv blevet reddet i verdens brændpunkter. I år fejrer Røde Kors 150 års jubilæum. Og vi er fortsat til stede, for dem der har mest brug for det.

I anledning af vores jubilæum har PostNord Danmark givet os Røde Kors-frimærket. For hvert solgte frimærke går 1 kr. til vores hjælpearbejde og er med til at sikre, at vi fortsat kan være til stede i verdens brændpunkter med hjælp til dem, der trænger mest.

Som et led i lanceringen af det nye Røde Kors-frimærke vil vi og PostNord Danmark engagere danskerne i budskabet om at være til stede for andre. Hver dag er vi mennesker til stede for hinanden. Vi er til stede, når vi er der for dem, vi holder af og hjælper dem, vi endnu ikke kender. Og når vi støtter dem, der har det svært. At være til stede for hinanden binder os sammen som mennesker. Og det er grundlaget for Røde Kors globale arbejde.

Vis, at du er til stede. Skriv, hvad du selv gør og sæt dig selv på kortet eller bestil et Altid til stede-sæt og send en hilsen til dem, der betyder noget for dig.

Hvordan kan du ellers være til stede?

Støt og køb

BESTIL ET ALTID TIL STEDE-SÆT TIL 75 KR.

Altid til stede-sættet koster 75 kr. og består af tre Røde Kors-frimærker og tre postkort baseret på den verdensberømte og prishædrede danske pressefotograf Jan Grarups fotografier. Med dit køb støtter du Røde Kors og gør det muligt for os at være til stede for dem, der har mest brug for det.

Køb sættet

Krig mellem Danmark og Tyskland

Mellem 2.000 og 3.000 danske soldater dør. Det er første gang, Røde Kors er til stede på slagmarken som observatør. I dag er vi til stede i næsten alle verdens lande.

1864 

Den russisk-tyrkiske krig

500.000 dør – halvdelen civile. Det nystiftede Røde Kors i Danmark sender sine første hjælpearbejdere ud – tre læger. Det er første krig, hvor Røde Kors også hjælper civile.

1876 

Jordskælv i USA

Jordskælv og efterfølgende brand i San Francisco jævner 80 procent af byen med jorden. 1.000 dør, mens 250.000 bliver hjemløse. Præsident Theodore Roosevelt beder Røde Kors lede hjælpearbejdet.

1906 

1. Verdenskrig

Ni millioner soldater dør, og 22 millioner bliver såret. Røde Kors yder den største humanitære indsats nogensinde. Røde Kors i Danmark opretter et kontor for krigsfanger fra Østfronten og deres pårørende. Ca. 1.000 frivillige sender post og pakker med mad, tøj og medicin til 1,8 millioner krigsfanger samt foretager eftersøgninger.

1914 

Jordskælv og tsunami i Japan

Jordskælv med en efterfølgende tsunami ødelægger Tokyo og Yokohama. 200.000 mennesker dør, en million kommer til skade, mens to millioner bliver hjemløse. Røde Kors samler mere end 700 millioner DKK ind til hjælpearbejdet.

1923 

Den spanske borgerkrig

Op mod 600.000 mennesker dør. Røde Kors hjælper civile ofre på begge sider og sender bl.a. fem millioner beskeder fra familiemedlemmer, som har mistet kontakten til hinanden.

1936 

2. Verdenskrig

Et sted mellem 55 og 70 millioner mennesker dør – to ud af tre er civile. I løbet af krigen uddeler Røde Kors bl.a. 165.000 tons mad til mennesker i nød. I Danmark udfører Røde Kors eftersøgninger samt sender breve og pakker med mad og tøj til danske krigsfanger i Tyskland.

1939 

Koreakrigen

Ca. tre millioner mennesker dør. Hospitalsskibet “Jutlandia” bliver sendt til Korea som dansk bidrag til FN’s aktion. Røde Kors i Danmark driver skibet, hvor lægerne bl.a. behandler 5.000 soldater ved fronten.

1950 

Biafra-krigen i Nigeria

Flere end en million mennesker dør som følge af krigen og en efterfølgende hungersnød. Røde Kors uddeler 22.000 tons mad og medicin i en af de største humanitære operationer siden 2. Verdenskrig.

1967 

Militærdiktaturer i Latinamerika

Mellem 10.000 og 15.000 bliver dræbt i Argentina. I Chile dør 3.065, mens 37.000 bliver tortureret eller fængslet. Røde Kors besøger de fængslede – bl.a. 1.123 indsatte i Chile.

1970 

Tørke i 21 lande i Vestafrika

45 millioner mennesker er berørte - i Etiopien dør en million. Røde Kors uddeler mad til to millioner mennesker. Det er til dato den største uddeling af mad i Røde Kors’ historie.

1984 

Borgerkrig i Rwanda

800.000 mennesker bliver dræbt. Røde Kors evakuerer knap 10.000 sårede fra hospitalerne. Efter krigen sørger Røde Kors for, at 48.000 børn bliver genforenet med deres familiemedlemmer.

1994 

Jordskælv i Pakistan

73.000 dør. Røde Kors evakuerer bl.a. over 1.000 svært tilskadekomne fra de afsides liggende bjerge. Og uddeler fødevarer, rent drikkevand samt sikrer husly.

2005 

Tyfon i Filippinerne

16 millioner mennesker bliver berørt, flere end 5.000 dør, mens fire millioner bliver drevet på flugt. I løbet af de første 100 dage hjælper Røde Kors en million mennesker med bl.a. mad, rent vand, lægehjælp og husly.

2013