Tusindvis af danskere står uden hjem

Hjemløse hører til blandt de allermest sårbare i Danmark. De nyeste tal fra 2022 viser, at 5.789 mænd og kvinder herhjemme står uden hjem. 62% vurderes at have en psykisk sygdom og 28% har en fysisk sygdom.

I Røde Kors arbejder vi med at holde hånden under dem. Behovet for hjælp er forskelligt alt efter hvilken situation, den hjemløse står i. Derfor har vi forskellige projekter, så vi hjælper bedst muligt.

Støt direkte

Omsorgscentre i København, Aarhus og Middelfart

Hjemløse er en af de mest udsatte grupper socialt og sundhedsmæssigt. Gruppen rammes hårdt, når de udskrives fra sygehuset, fordi sundhedssystemet i stigende grad lægger op til korte og specialiserede indlæggelser med færdigbehandling og pleje i eget hjem. 

Røde Kors driver tre omsorgscentre for hjemløse – Eirsgaard (tidligere Thorsgade) i København,  Pitstop i Aarhus og Svalegangen i Middelfart, som dækker Region Syddanmark. Omsorgscentrene udfylder en funktion, som ikke tilbydes af andre aktører. Det er et mellemstop mellem behandlingen på sygehuset og udskrivning til eget hjem, som for mange er gaden. 

Mand på vej op ad trappe

 

Hjem til Dig

Næsten 2000 unge er hjemløse i Danmark. Det betyder, at op mod hver tredje hjemløse er en ung. Unge, som sover på sofaen hos venner og måske ikke føler sig hjemløse – men som er på vej ud på kanten – væk fra uddannelse, job og samfundets fællesskaber i øvrigt. 

Røde Kors lancerede derfor i maj 2018 projektet ’Hjem til dig’, hvor frivillige værtsfamilier eller -personer giver unge på kanten af hjemløshed mulighed for at bo i deres hjem i 3-6 måneder eller støtter med kurser og sparring.Læs mere om Hjem til Dig

Modelfoto

 

Røde Kors herberg for kvinder

Røde Kors Herberg for Kvinder er en selvejende institution drevet af Røde Kors Hovedstaden med driftsoverenskomst med Den Sociale Virksomhed, Region Hovedstaden. Herberget er en midlertidig boform under serviceloven §110.

Målgruppen er kvinder over 18 år med særlige sociale problemer, som ikke har egen bolig eller ikke kan opholde sig i deres nuværende bolig.Læs mere om Herberget for Kvinder

Hjemløsheden i Danmark stiger fortsat. Læs den nationale kortlægning af hjemløshed (PDF, 2019)

Bliv Nødhjælper. Så sikrer din månedlige støtte hjælp til hjemløse og andre udsatte mennesker i Danmark.

Læs mere om hvilke andre former for socialt arbejde Røde Kors laver i Danmark.