Frivillig Familieven på Afstand: Har du og din familie brug for støtte til familielivet? 

Alle børnefamilier kan have brug for støtte i en periode. Og i denne periode med Corona, kan det være ekstra svært at få det hele til at hænge sammen.
I en tid hvor vi holder sammen ved at holde afstand, tilbyder Røde Kors derfor fast telefonisk kontakt til familier, der oplever et behov for støtte. Det er en familieven på afstand. Hvis både familien og den frivillige er trygge ved det, kan I også mødes i det fri til en gåtur.

Hvad er Frivillig familieven på afstand? 

Frivillig familieven på afstand tilbyder dig og din familie støtte via samtaler over telefonen. 
Indholdet i samtalerne kan eksempelvis være: 
•    Det, der fylder lige nu i din familie  
•    Familielivet i en presset tid 
•    Skolegang, lektier og institution i en ny hverdag
•    Eller bare en god snak med en anden voksen 

Hvor tit kan jeg tale med familievennen? 

Det aftaler du med din familieven. Vi anbefaler, at I ringer sammen en til to gange om ugen. Der kan dog være forhold der gør, at der skal være kortere eller længere imellem.  

Hvornår og hvordan afslutter jeg et forløb? 

Samtalerne fortsætter så længe, du har et behov. Det vil også være muligt, at mødes fysisk, så længe det foregår udenfor og med afstand. Relationen mellem dig og den frivillige må meget gerne fortsætte efter Corona, hvis I begge ønsker det. 

Hvis du/I ønsker at deltage i vores øvrige familieaktiviteter, når vi engang åbner op, så vil familievennen hjælpe dig/jer med at finde en aktivitet i nærheden af, hvor du/I bor. Du kan læse mere om vores familieaktiviteter her.

Hvordan får jeg en familieven på afstand? 

Du tilmelder dig via formularen nedenfor. Du vil efterfølgende blive kontaktet af en Røde Kors medarbejder, som vil spørge lidt ind til jeres behov. Derefter finder vi en familieven til jer, som vil kontakte jer for at aftale den første samtale.

Tilmeld dig her

Navn
Postnummer

Tavshedspligt 

En Familieven på afstand har tavshedspligt om, hvem din familie er og hvad I taler om.

Hvordan bliver jeg Frivillig familieven på afstand? 

Opgaven som Frivillig familieven på afstand varetages i øjeblikket af Røde Kors' Frivillig familievenner. Det er muligt at blive skrevet på en interesseliste ved at udfylde nedenstående formular. Du vil blive kontaktet snarest muligt for nærmere info.

Skriv dig på interesselisten

Navn
Postnummer