Fayeza fortæller

02.10.2020

“Jeg drømmer om at blive tandlæge og åbne et hus for piger og kvinder i Afghanistan og Iran, hvor de kan være trygge. Og så vil jeg bruge mine penge på at sende dem ud i verden for at tage uddannelser”.

Sådan sagde 17-årige Fayeza, da hun i slutningen af september holdt oplæg for en gruppe frivillige i Red Barnet Ungdom. Fayeza bor sammen med sin familie på asylcenter Avnstrup. Når hun ikke går i 10. klasse, så kan hun blandt andet godt lide at tegne og skrive digte. Og så vil hun gerne øve sig i at blive en god fortæller. I Røde Kors Akademiet arbejder vi for at inddrage de mennesker, der bor på asylcentrene, når vi holder oplæg og deler vores viden. Det  giver  mening.

Læs mere om Fayeza

Fayeza

Kan det være menneskehandel?

01.09.2020

Menneskehandel foregår over hele verden – også i Danmark. Men hvad er menneskehandel egentlig? Og hvad skal du gøre, hvis du i dit arbejde med børn og unge får mistanke om menneskehandel?

Kom til vores gratis morgenmøder 12. november i København og 18. november i Århus om menneskehandel blandt børn og unge, og få præsenteret en række værktøjer, som kan hjælpe til at forstå og genkende tegn, tale med barnet eller den unge omkring en mistanke om menneskehandel og handle på den. 

 
Er det menneskehandel? bilelde

Hvad laver Røde Kors Akademiet, når alt er lukket ned?

01.05.2020

Udbruddet af corona har betydet, at alle familier på Røde Kors asylcentre har måttet blive indendørs, og at alle aktiviteter på centrene blev sat på pause. Familier, der i forvejen befandt sig i en sårbar livssituation præget af usikkerhed, blev derfor ramt af yderligere isolation.

Vi har arbejdet på højtryk, og resultaterne er heldigvis det hele værd.

Family kits

Vores Guide til flygtningeforældre er indstillet til Egmont Fondens jubilæumspris 

01.05.2020

Hurraaa! Egmont Fonden har indstillet vores Forældreguide til fondens 100-års jubilæumspris sammen med andre meget betydningsfulde initiativer.
Vi er stolte. For Egmont Fonden har gennemgået alle deres store bevillinger de sidste 100 år og nomineret i alt otte indsatser baseret på deres evne til bl.a. at gøre en forskel for mange børn og unge. Netop Forældreguiden har gjort en forskel for rigtig mange, og gør det fortsat.

Forældreguiden

 

Konferencen Viden & Værktøjer kommer igen!

01.05.2020

Før coronaen og lockdown ramte Danmark, afholdt vi i samarbejde med Center for Integration vores konference ’Viden & Værktøjer - arbejdet med etniske minoritetsfamilier hele vejen rundt’.
Vi har evalueret dagen og blevet bekræftet i, at det har betydet meget for deltagerne, at vores konference lagde vægt på netop værktøjerne. Derfor glæder vi os allerede til næste års konference.

Konferencen Viden & Værktøjer 2021

Vold i minoritetsfamilier

01.05.2020

Voldsramte børn i minoritetsfamilier er en overset gruppe, men faktisk er en meget stor andel af børn med ikke vestlig baggrund udsat for vold i hjemmet. Særligt minoritetsdrenge er hårdt ramt. Når vi igen kan mødes, har vi derfor vold i minoritetsfamilier - og særligt opdragelsesvold som et vigtigt fokus på programmet.

Vold i minoritetsfamilier

Kontakt Røde Kors Akademiet

Er du interesseret i at høre mere om, hvad vi kan tilbyde, efterspørge et specifikt kursus eller ønsker bud på skræddersyede løsninger, så ring eller skriv til os. Vi kommer også meget gerne forbi til en uforpligtende snak.

Du kan kontakte vores konsulent på telefon 3044 5488 eller mail akademiet@redcross.dk. 
Eller du kan anvende vores kontaktformular:

Kontakt Røde Kors Akademiet her

Røde Kors Akademiet
Sandholmgårdsvej 40
3460 Birkerød

Følg os på Linkedin 

akademiet@redcross.dk
+45 35 43 22 44

Åbningstider:
Man-tors. 8.30-16.00
Fredag 8.30-15.00