Flygtninge på Middelhavet og i Europa har brug for hjælp

Over 500 flygtninge er døde i forsøget på at krydse Middelhavet alene i 2017, og 4.200 omkom på Middelhavet i 2016 - primært på flugt fra Libyen til Italien.

80.000 Røde Kors-frivillige i 28 lande i Europa sikrer basal humanitær hjælp til flygtninge. Vi giver nødhjælp, sundhedsydelser, information og hjælper med at forene familier, der har mistet kontakten under flugten.

Det hårde vintervejr og ekstreme temperature helt ned til minus 30 grader har hærget store dele af Europa i begyndelsen af 2017. Flygtninge i lejre er blandt de mest udsatte. Røde Kors hjælper mennesker på flugt på Middelhavet og i flygtningelejre i Europa.

I Grækenland sidder ca. 62.000 flygtninge strandet i flygtningelejre og venter på at få afgjort deres asylsag – heraf 14.000 på de græske øer, hvor mange sidder i lukkede lejre. Røde Kors’ arbejde i Grækenland fokuserer på at sikre basale sundhedsydelser, krisehjælp, mad, vand, sanitet samt hjælp med at genskabe kontakt til forsvundne familiemedlemmer. Det er endnu uvist, hvor længe de strandede flygtninge kommer til at vente i Grækenland.

 

 Tak for dit bidrag.