Flygtninge på Middelhavet og i Europa har brug for hjælp

3.000 flygtninge er døde i forsøget på at krydse Middelhavet alene i 2016, og 20 flygtninge dør i gennemsnit hver dag på Middelhavet - primært på vej fra Libyen til Italien. Og lige nu truer det hårde vintervejr.

80.000 Røde Kors-frivillige i 28 lande i Europa sikrer basal humanitær hjælp til flygtninge. Vi giver nødhjælp, sundhedsydelser, information og hjælper med at forene familier, der har mistet kontakten under flugten.

Det hårde vintervejr og ekstreme temperature helt ned til minus 30 grader har hærget store dele af Europa i begyndelsen af 2017. Over 40 mennesker er døde. Flygtninge i lejre er blandt de mest udsatte. Røde Kors hjælper flygtninge i vinterkulden blandt andet i Grækenland og Bulgarien.

På Middelhavet har vi to redningsskibe, der hjælper med at finde og redde nødlidende flygtninge mellem Libyen og Italien. Vi evakuerer børn og voksne fra vandet og giver dem førstehjælp, lægehjælp, mad, tøj, varme tæpper og anden nødhjælp. Vi forventer at kunne hjælpe 18.000 flygtninge i havsnød i de næste seks måneder.

I Grækenland sidder ca. 57.000 flygtninge strandet i flygtningelejre og venter på at få afgjort deres asylsag – heraf 8.500 på de græske øer, hvor flertallet sidder i lukkede lejre. Røde Kors’ arbejde i Grækenland fokuserer på at sikre basale sundhedsydelser, krisehjælp, mad, vand, sanitet samt hjælp med at genskabe kontakt til forsvundne familiemedlemmer. Det er endnu uvist, hvor længe de strandede flygtninge kommer til at vente i Grækenland.

Vi hjælper også de mange flygtninge, som befinder sig andre steder i Europa – bl.a. i Italien og Bulgarien samt ved grænsen mellem Serbien og Ungarn, hvor flygtninge i transit venter i ’ingenmandsland’ under ekstremt dårlige forhold.

 Tak for dit bidrag.