Spørgsmål og svar om at være Nødhjælper

Hver dag er vores hjælpearbejdere til stede med akut hjælp til mennesker i nød. Også i de områder, hvor ingen andre kan nå frem med hjælp. Din faste støtte betyder, at nødhjælp kommer frem i de afgørende øjeblikke. 

Her kan du finde svar på spørgsmål om at støtte fast som Nødhjælper i Røde Kors. Kan du ikke finde svar nedenfor, er du velkommen til at kontakte os på fastbidrag@rodekors.dk.
 

Thumbnail
En sygeplejerske fra Røde Kors undersøger en familie, som er på flugt fra vold og overgreb i Myanmar. Familien bor i en lejr i Cox's Bazar i Bangladesh, hvor næsten et ud af fem småbørn lider af akut underernæring.

Hvem hjælper jeg?

Du hjælper mennesker i nød, som rammes af krige, kriser eller katastrofer. Du støtter nogle af de mest udsatte mennesker i hele verden, og du hjælper og beskytter ofre på begge sider af en konflikt.

Vi sikrer lægehjælp til syge og sårede og hjælper med husly til mennesker i akut nød, og vi sørger for mad, vand og andre basale fornødenheder. Vi investerer i udvikling og fremgang i verdens fattige lande og styrker samfund og mennesker, så de kan imødegå nye katastrofer. Vi besøger krigsfanger over hele verden og sikrer kontakten til deres pårørende, og vores eftersøgningstjeneste genforener børn med deres familier.

Vores sociale aktiviteter i Danmark hjælper udsatte mennesker til et bedre liv og støtter blandt andet sårbare familier og børn, voldsudsatte kvinder og ensomme.

Hvorfor skal jeg støtte hver måned?

Som Nødhjælper giver du en fast støtte hver måned. Din støtte sikrer, at der altid er midler, så vi er klar, når jordskælvet og oversvømmelsen rammer, eller nye konflikter bryder ud. Og derfor kan vores hjælpearbejdere komme frem og redde liv hver dag. Sendes pengene ikke af sted med det samme, overføres de til vores katastrofefond, så vi hurtigt kan rykke ud, når katastrofen rammer.

Hvordan ændrer jeg min faste støtte?

Du kan til enhver tid forhøje eller sænke dit månedlige bidrag ved at kontakte os på fastbidrag@rodekors.dk. Hvis du ønsker helt at framelde din støtte, kan du opsige din støtte her.

Er min støtte fradragsberettiget?

Du kan få skattefradrag for din støtte til Røde Kors. Der kan maksimalt fratrækkes 17.700 kroner (2023). Vi indrapporterer hvert år din samlede støtte til SKAT, så dine bidrag automatisk registreres på selvangivelsen. Vi har brug for dit cpr-nummer for at kunne indberette dine bidrag til SKAT. 

Det går pengene til