Frivillig i Sproguniverset

Som frivillig sprogtræner i Røde Kors kan du gøre en enestående forskel ved at støtte flygtninge i at træne dansk online eller i en fysisk café. Du kan læse mere om begge muligheder på denne side, samt melde dig som frivillig via formularen.

Meld dig som frivillig

Frivillig online sprogtræner

Som frivillig online sprogtræner på Sprogland.dk kan du gøre en stor forskel for voksne, som har brug for at lære og træne det danske sprog. Som frivillig sprogtræner kan du hjælpe med den mundtlige forberedelse frem mod en eksamen eller træne ”hverdagsdansk”. 

På Sprogland foregår samtalen via video, og som online sprogtræner skal du ikke møde op et bestemt sted. Du bestemmer også selv hvornår på dagen og hvor tit, du vil hjælpe. Det er dog en fordel, hvis du har tid regelmæssigt. 

Hvis du har en baggrund inden for ”Sundhed & Omsorg”, f.eks. som SOSU-assistent eller sygeplejerske, kan du også hjælpe flygtninge og indvandrere, der ønsker at øve beskæftigelsesrettet dansk inden for dette erhverv.  

Sprogland er et tilbud til alle over 16 år, som har behov for at lære og træne det danske sprog. For at være frivillig sprogtræner, skal du være over 18 år. 
 

Gør en forskel for børn
På Sprogland Junior er deltagerne i alderen 9-15 år. Som frivillig sprogtræner for denne målgruppe, skal du have en relevant baggrund f.eks. som lærer eller pædagog eller have erfaring med målgruppen. 

Ønsker du at vide mere, kan du skrive til sprogland@rodekors.dk eller udfylde formularen nederst på siden

Sprogland er udviklet i samarbejde med Boblberg.

Kontainer image
Jeg synes, Sprogland er en ret genial opfindelse. Det er en meget nem og overskuelig måde at hjælpe andre mennesker på

- frivillig på Sprogland.dk

Se vores kampagnefilm: 

Billede
Sprogstuen er et sted for alle, og folk skal føle sig velkomne og godt tilpas. Man kan sige, at vi også er et slags værested

- Dea, frivillig i fysisk sprogcafé

Frivillig i de fysiske Sprog- og lektiecafér 

Som frivillig i en fysisk Sprog- eller lektiecafé bliver du tilknyttet en café i dit lokalområde. Ofte mødes man én fast dag om ugen i et par timer, hvor der gennem forskellige aktiviteter og samvær er fokus på at hjælpe flygtninge med det danske sprog. 

Mange caféer laver også andre sociale aktiviteter sammen, så man lærer både flygtninge og andre frivillige at kende og bliver på den måde en del af et rigtig spændende fællesskab. 

For at blive frivillig sprogtræner eller lektiehjælper skal du tale dansk og kunne basal dansk grammatik. 

Børnebeskyttelse i Røde Kors 
Er du som frivillig i Røde Kors i kontakt med børn, så har du en særlig forpligtigelse til at være opmærksom på børns beskyttelse. 
Der indhentes børneattest på alle frivillige på Sprogland Junior samt for alle frivillige i caféerne, da de frivillige her kan være i kontakt med børn. 
Her kan du læse mere om Røde Kors’ retningslinjer af beskyttelse af børn. På siden finder du meget mere viden om, hvordan vi i fællesskab bedst muligt sikrer, at vi beskytter børnene i vores aktiviteter.

Meld dig som frivillig

Du vil herefter blive kontaktet af den ansvarlige aktivitetsleder i Røde Kors. Forventet svartid inden for uge. Du er også velkommen til at skrive til integration@rodekors.dk, hvis du vil vide mere om at være frivillig.

 

Vil du være frivillig på Sprogland.dk eller i en af vores fysiske caféer? (du kan også vælge begge dele)

Når du udfylder formularen accepterer du, at Røde Kors må kontakte dig via sms, telefon og e-mail. Se Røde Kors’ politik om persondata.  

SAMARBEJDSPARTNERE

boblberg logo

OM SPROGUNIVERSET

I Sproguniverset findes alle sprogtilbud, som Røde Kors har for flygtninge og indvandrere i Danmark. Her er information til eksisterende frivillige, til deltagere og alle andre, der har lyst til at vide mere om mulighederne.

VIDENSBANK

Find meget mere information og materialer om sprogtræning og muligheden for selvstudie her.
 

KONTAKT

integration@rodekors.dk