Få hjælp til det danske sprog

Hos Røde Kors kan både børn og voksne få hjælp til at øve dansk fra frivillige sprogtrænere. Røde Kors’ tilbud er både til dig, som lige er ankommet til Danmark og til dig, som har været i Danmark i en længere periode.
Røde Kors har både online tilbud og lokale caféer i hele landet.

For information in English, click here

sproguniverset frivillig hjælper en deltager
Jeg har ikke nogen venner i Danmark som jeg kan øve at tale dansk med. Derfor ser jeg tv og hører podcasts, men ikke nok til at jeg bliver meget bedre og derfor har jeg brug for at snakke med mennesker og det har Sprogland givet mig.

- deltager på Sprogland.dk

Har du lyst til at deltage i sprogtræning online? 

Sprogland
På Sprogland.dk kan du booke videosamtaler med en frivillig sprogtræner fra Røde Kors. Sammen med den frivillige kan du f.eks. træne ”hverdagsdansk”, få hjælp til at øve udtale eller forberede dig til mundtlige danskeksaminer. 

Har du brug for at øve dansk, som er målrettet din arbejdsplads, kan du også booke en frivillig med en professionel baggrund og erhvervserfaring inden for det erhverv, du har interesse i. På nuværende tidspunkt kan du booke tider inden for sundheds- og omsorgsområdet.  

Sprogland Junior 
På Sprogland.dk kan børn i alderen 9-15 år tale med en frivillig sprogtræner under det tilbud, som hedder Sprogland Junior. Det er forældrene, der skal oprette en profil, og derefter bliver de matchet med en frivillig på Sprogland Junior.

Sprogland er udviklet i samarbejde med Boblberg.

Har du lyst til at deltage i en sprogcafé?

Røde Kors har lokale sprog- og lektiecaféer placeret i hele landet. Her hjælper frivillige med lektier og sprogtræning. Sprogcaféerne er oftest målrettet unge og voksne, hvorimod lektiecaféerne oftest er for børn. 

Sprogcaféerne fungerer som et supplement til sprogskolen, hvor du blandt andet kan få hjælp til skoleopgaver og til at øve hverdagsdansk og svære fagtermer fra arbejdspladsen. I caféerne er der er positivt og varmt fællesskab med tid og plads til hygge og socialt samvær. Røde Kors’ frivillige griber sprogtræningen an på mange forskellige og kreative måder i de lokale caféer. 

I lektiecaféerne kan børn få hjælp til lektierne. Både børn med flygtningebaggrund og børn, som er vokset op i Danmark. De fleste steder sker lektiehjælpen i samarbejde med skoler, biblioteker eller boligforeninger. 

sproguniverset frivillig hjælper en deltager


Find din nærmeste sprog- eller lektiecafé her: Sprogunivers - se sprogcafeer | Røde Kors.

Hvis du vil vide mere om, hvad der sker af sprogtræning i dit lokalområde, kan du skrive til integration@rodekors.dk.

info

Ofte stillede spørgsmål


SAMARBEJDSPARTNERE

boblberg logo

OM SPROGUNIVERSET

I Sproguniverset findes alle sprogtilbud, som Røde Kors har for flygtninge og indvandrere i Danmark. Her er information til eksisterende frivillige, til deltagere og alle andre, der har lyst til at vide mere om mulighederne.

VIDENSBANK

Find meget mere information og materialer om sprogtræning og muligheden for selvstudie her.
 

KONTAKT

integration@rodekors.dk