Af Sidse Thestesen

Familien Andersen søger nye juletraditioner

Da Jeanette Andersen hørte om Røde Kors’ Julevenner fangede ideen straks hendes interesse. Hun har nu meldt familien som juleværter:

”Jeg tænkte bare, at det skal vi gøre. Jeg har altid haft den holdning, at man ikke skal sidde alene juleaften, medmindre man selv har ønsket det. Og en eller to mere, kan vi jo sagtens være.”

Nu glæder familien sig til at få julegæster.

Fam. Andersen

Samvær, hygge og afslapning

Den lille familie består af Jeanette, hendes mand Jacob, sønnen Jonathan på seks år og deres lille Jack Russel Terrier, Olli, der er Jonathans bedste ven. Juleaften får de selskab af Jeanettes forældre og måske hendes søster med familie. Og så håber de selvfølgelig meget på nogle ekstra julegæster. Det vigtigste for familien er, at alle får en hyggelig jul:

”Vi holder en meget stille og rolig jul. Der skal ikke ske alt muligt vildt. Det vigtigste er at være sammen, og at alle synes, det er hyggeligt,” fortæller Jeanette.

Farmand i køkkenet

For at sørge for, at der er styr på tingene, så de kan få en hyggelig og afslappet jul, har familien en helt bestemt arbejdsfordeling. Jacob er i køkkenet, mens de andre ordner bord og pynt:

”Jeg er meget bedre derude, end hvis de begyndte at sætte mig til at dække bordet pænt. Så jeg er blevet parkeret i køkkenet, det er nok min spidskompetence den aften” forklarer Jacob. Parret griner, mens Jeanette tilføjer:

”Det er vi alle glade for.”

Og hvad laver Jacob så i køkkenet? Jo, hos familien Andersen står julemenuen ikke alene på flæskesteg, and og risalamande, men også medister og frikadeller:

”Så der er i hvert fald nok mad,” udbryder Jeanette med et smil.

”Vil du holde jul hos os?”

Som juleværter er det særligt samtalen med nye mennesker, familien ser frem til:

”Vi glæder os til at høre, hvor de kommer fra. Nogle gode historier fra deres liv. Det kunne også være, at de havde en eller anden anderledes juletradition, det kunne da være spændende,” siger Jeanette og fortsætter: 

”Så synes vi også, at det kunne være hyggeligt at møde mennesker, som vi måske ellers ikke ville have mødt. For man stiller sig jo ikke bare op med et skilt i gågaden: ’Vil du holde jul hos os?’ Så det er fedt, at Røde Kors Julevenner tilbyder den her mulighed.”

Savner du også nogen at holde jul med? Klik nedenfor og bliv juleven.

 Tilmeld dig som Juleven