Flere børnefamilier føler sig udenfor

Efterspørgslen af julehjælp er i 2016 rekordhøj. Vi forventer at uddele julehjælp til mindst 10.000 børnefamilier.

Når vi i år uddeler julehjælp til trængende børnefamilier, forventer vi at uddele til mindst 10.000 familier. Det er en stigning på hele 525 procent i forhold til den første uddeling i 2010, hvor vi delte julehjælp ud til 1600 familier. Det viser nye tal fra vores lokale afdelinger i hele Danmark.

Stigningen i uddelingen af julehjælp fremgår her:

Julehjælp

”Vores julehjælp er først og fremmest et middel til at begrænse social eksklusion. Alle børn skal have lov til at være en del af et fællesskab. Om det er at have været på sommerferie eller haft gode juleoplevelser, så er det afgørende at kunne være en del af samtalen, når skolen starter efter ferien,” siger generalsekretær i Røde Kors Anders Ladekarl.

FAKTA OM JULEHJÆLP

  • Hvert år uddeler Røde Kors julehjælp til udsatte børnefamilier i Danmark. Vi oplever et stigende behov for hjælp, og i år forventer vi, at flere end 7.300 børnefamilier har brug for vores julehjælp.

  • Julehjælpen består typisk af et gavekort til Coop på 800 kr. eller en julekurv fyldt med julens madvarer. Julehjælpen varierer lokalt og kan også indeholde lokale sponsorater og gaver til børnene.

  • Som en del af julehjælpen tilbyder vi familierne opfølgende hjælp og støtte resten af året i de områder, hvor Røde Kors har familierettede aktiviteter.

Alle børn har brug for gode juleminder

Anders Ladekarl er glad for, at vi igen i år kan hjælpe de børnefamilier, der trænger mest, så børnene ikke føler sig udenfor blandt deres klassekammerater. 

Familievejleder Lola Jensen bakker op om, at julen kan opleves som ekskluderende, specielt for børn:

”Jeg har mødt familier rundt om i landet og oplevet, hvordan julen faktisk kan opleves ekskluderende og isolerende – specielt for de børn, som ikke ser frem til den samme jul som deres kammerater. Jeg ved, at Røde Kors’ julehjælp er en døråbner til at hjælpe familierne resten af året. Det er meget værd.” 

Julehjælp som døråbner til mere hjælp

Vi ser julehjælpen som en mulighed for at tilbyde længerevarende støtte til familier, der har det svært.

Alene i 2015 startede 21 af vores afdelinger nye sociale aktiviteter på baggrund af henvendelser fra familier, som de var kommet i kontakt med gennem julehjælpen.

”Med julehjælpen har vi en unik mulighed for at tilbyde familierne muligheden for at indgå i Røde Kors’ andre og længerevarende aktiviteter såsom familienetværk, ferielejre eller netværk for unge mødre. Aktiviteter som foregår hele året rundt, og som kan gøre en forskel for familierne”, forklarer Troels Østergaard, som er konsulent for Røde Kors’ landsdækkende uddeling af julehjælp.

SÅDAN KAN DU OGSÅ STØTTE

 

SMS - send JULEGAVE til 1240 
og støt med 100 kr.

Bank 4183-5115191

Start en online indsamling