Der er meget, som du selv kan gøre, for at forberede dig selv på kriser og ulykker. På denne side finder du råd og anbefalinger til, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt. 

Tag et førstehjælpskursus og hold det ved lige

I Røde Kors arbejder vi for, at alle skal kunne førstehjælp. En hurtig førstehjælpsindsats kan være med til at redde liv – og til at reducere en ulykkes omfang og mindske traumer! Når du lærer førstehjælp, bliver du en af dem, der kan være med til at gøre en verden til forskel for et andet menneske.

Du kan vælge lige det førstehjælpskursus, der passer til dig – hvor end i landet du bor. Vi har både korte og længere kurser og har også mulighed for at skræddersy dem til særlige behov.

På et 7 timer grundkursus i førstehjælp lærer du de helt grundlæggende principper, så du kan reagere, når en alvorlig ulykke opstår. Du lærer hvordan du skal opføre dig på et ulykkessted såvel i hjemmet eller som i trafikken. Ligeledes opnår du kompetencer i hvordan du skal vurdere om de tilskadekomnes tilstand er kritisk. Med kun en lille indsats, kan du redde et andet menneskes liv. På kurset lærer du også genoplivning trin for trin ved hjertestop, og derefter at bruge en hjertestarter. Hurtig genoplivning med hjerte-lunge-redning er sammen med stød fra en hjertestarter (AED) er de behandlingsformer, der har størst betydning for, at en person overlever et hjertestop.

   Læs mere om vores førstehjælpskurser            Tilmeld dig et kursus

Thumbnail

Røde Kors førstehjælps app

Bliv en af dem, der kan hjælpe, når der er brug for det. Med Mobil Førstehjælp får du vigtig og hurtig information om bl.a. kvælning, hjertestop og blødning - så er hjælpen altid ved hånden.

Du kan downloade app’en her.

Hvad kan vi konkret bidrage med? 

Vil du hjælpe?

Ønsker du her og nu at blive frivillig i forbindelse men en aktuel krise og uden i forvejen at have tilknytning til Røde Kors beredskabet, kan du melde dig som spontanfrivillig. Som spontanfrivillig har du ikke modtaget træning forud for indsatsen, men når du møder op, vil du modtage en briefing og evt. få udleveret relevant materiale om opgaven af en fra Røde Kors.
 
LÆS MERE
 
Kontakt os på beredskab@rodekors.dk eller udfyld den digitale rekrutteringsformular her på siden, som aktiveres under kriser.  

  KONTAKT OS