Center Kærshovedgård

Center Kærshovedgård er et udrejsecenter, der drives af Kriminalforsorgen mens Røde Kors står for arbejdet med sundhed, undervisning og frivillighed. KHG 1

Kærshovedgaard er et såkaldt udrejsecenter til asylansøgere - voksne mænd og kvinder, der har fået endeligt afslag på asyl og hvis udrejsefrist er overskredet. Centeret drives af Kriminalforsorgen og Røde Kors har nogle humanitære opgaver på centeret.

Centeret har til huse i et tidligere åbent fængsel, og har plads til 600 beboere.

Centeret ligger i Jylland mellem Ikast og Brande.

Røde Kors' opgaver på centeret

Røde Kors driver sundhedsklinikken på centeret og står for undervisningen af de afviste asylansøgere. Sundhedsklinikken har åbent mandag, onsdag og fredag fra 9.00 - 11.00. Undervisningen finder sted mandag til fredag i tidsrummet 9.00 - 15.00.

Derudover er der en frivillighedskoordinator fra Røde Kors, der hjælper frivillige igang med forskellige aktiviteter.

Der er  blandt andet brug for frivillige til at stå for en kvindeklub, forskellige former for caféer, én tøjshop hvor beboerne kan få tøj billigt og for netværksfamilier/venner.

På centeret arrangeres forskellige sportslige aktiviteter, ligesom der også er mulighed for at benytte en TV-stue.

Blive frivillig på Kærshovedgård

Røde Kors søger i øjeblikket frivillige til de forskellige aktiviteter på Kærshovedgaard. Der er planlagt en række  informationsmøder for kommende frivillige i løbet at januar.

Se datoerne og tilmeld dig informationmøde her