Center Dianalund

Center Dianalund er et opholdscenter for familier, enlige og uledsagede børn, der søger asyl med andre voksne end deres forældre. Centeret ligger i den sydvestsjællandske stationsby Dianalund. Centeret er fordelt på flere forskellige adresser i Dianalund.
 
 

Hverdagen på asylcenteret

 

 • Boliger
  Der er seng, sofabord og to stole på hvert værelse. De 130 værelser er mellem 10 - 25 kvadratmeter store, og har egen håndvask. Beboerne bor på egne værelser og har adgang til fælleskøkkener og fællesrum. Der er et opholdsrum på hver etage, hvor beboerne kan spise sammen. 

  Beboerne på Center Dianalund står selv for at lave mad i et af de fire fælles køkkener på stedet. Der findes desuden et opholdsrum, hvor der er mulighed for afslapning, at se TV eller at få en hyggelig snak med de andre beboere.

 

 • Sundhedsklinik
  I klinikken på Dianalund kan asylansøgere med helbredsmæssige problemer få hjælp af erfarne Røde Kors sygeplejersker og sundhedsplejersker. De vurderer, om der er brug for at henvise til læge, psykolog eller anden nødvendig behandling.

 • Skole for børn og unge
  Center Dianalund har egen Røde Kors-skole. Her går børn i alderen 6-17 år i skole. På nuværende tidspunkt er der 12 skoleklasser fra børnehaveklasse til 10. klasse.

  Undervisningssproget er dansk, og timeantallet er det samme som i folkeskolen, ligesom der også undervises i folkeskolens fag: Dansk, matematik, engelsk, natur/teknik, hjemkundskab, musik, idræt, billedkunst og modersmål.

  Så snart lærere og pædagoger vurderer, at eleverne er fagligt og socialt klar til det, kommer de i den lokale folkeskole. At komme i skole med danske børn er vigtigt i forhold til at lære mere dansk og ikke mindst at få jævnaldrende, danske legekammerater.

 • Voksenundervisning og praktik
  Center Dianalund har sit eget jobcenter. Alle nye beboere over 17 år kommer til en samtale på jobcenteret, hvor de bliver spurgt om uddannelse, arbejdserfaringer og kompetencer.

  Medarbejderne på asylcenteret gør en stor indsats for at skabe en aktiv hverdag med en kombination af sprogundervisning, aktivering og praktik. På voksenskolen underviser de bl.a. i arbejdsrettet dansk, engelsk, CV-skrivning og iværksætteri.

  Røde Kors samarbejder med skoler og arbejdsgivere, så asylansøgerne har mulighed for at modtage undervisning på skoler i området eller komme i praktik hos lokale arbejdsgivere.

 • Fritidstilbud
  Center Dianalund har en café, der holder åbent fra kl. 14 hver tirsdag. Her kan asylansøgerne blandt andet spille spil, drikke kaffe og snakke med de frivillige. Der findes også en gymnastiksal, hvor der fx kan spilles basket ball, fodbold og badminton.                                                                                                                                                                       

Bliv frivillig på et asylcenter