ALLE har brug for nogen

Bliv frivillig for en ung varetægtsfængslet

Mange unge varetægtsfængslede står i en sårbar tid, hvor de går fra at være børn til at blive voksne. De kan have brug for en trofast og kompetent frivilling, der ikke er en del af deres fortid. En person, der kan guide til en stabil hverdag og fremtid gennem uddannelse og positive fællesskaber. Kunne den person være dig?

Læs mere om indsatsen og hvordan du bliver frivillig

Din rolle som frivillig

Vi vil sikre de unge kontinuitet igennem en stabil og tillidsfuld relation i deres tur gennem fængselssystemet. Som frivillig er du med ved alle overflytninger mellem arrester og fængsler, deltager ved retsmøder og støtter de unge, når de løslades – uanset om de løslades fra fængsel, arresten eller direkte fra retten. Du kender ikke den unges fortid – de mødes med en ren tavle. 

 

Her kan du høre to frivillige fortælle om deres arbejde med indsatte og løsladte

 

Vil du vide mere om Kickstart? 

Tilmeld dig som frivillig nu

Køn

Røde Kors logo    LB Forsikring logo

Et samarbejde mellem LB Forsikring og Røde Kors

Kickstart sker i et samarbejde mellem LB Forsikring og Røde Kors. Det er opstået på baggrund af et behov i Aarhus arrest. Her oplever ansatte, at unge varetægtsfængslede har brug for vedholdende og neutrale frivillige, som er der for de unge under hele frihedsberøvelsen. Som lyttende øre, sparringspartner, vindue til verden, bisidder, motivator og en rød tråd i de overgange, der følger med et fængselsforløb og udviklingen fra ung til voksen.

Vi ved, at uddannelse kan minimere risikoen for at begå ny kriminalitet – og at adgang til uddannelse også kan betyde adgang til positive netværk. Derfor forsøger vores frivillige at motivere de unge i en uddannelsesretning. 

Læs mere om samarbejdet