Formålet med en Base Camp er at sikre de nødvendige arbejds- og overnatningsforhold for nationale og internationale nødhjælpsarbejdere fra Røde Kors og Røde Halvmåne over hele verden. En Base Camp bliver typisk sat op i områder, hvor sikre faciliteter ikke længere er tilgængelige. Det kan eksempelvis skyldes ødelæggelser efter orkaner, oversvømmelser eller jordskælv.  

Røde Kors’ Base Camps forsyner nødhjælpsarbejdere med blandt andet indkvartering, sørger for ordentlige toiletforhold, varmt vand, køkken, spisefaciliteter, kontor, administration og rekreative faciliteter. En velfungerende Base Camp er central for en succesfuld katastrofeindsats. 

I tilfælde af at en katastrofe indtræffer, skal en Base Camp etableres hurtigt, så hjælpearbejdere har de nødvendige redskaber og faciliteter på plads til at kunne hjælpe den ramte befolkning. Det betyder, at Base Campen skal kunne sendes afsted inden for 48 timer.

Røde Kors udsender forskellige profiler i Base Camp beredskabet, som du kan læse mere om nedenfor.

Kontaktoplysninger

Hvis du har spørgsmål til Base Camp beredskabet, kan du rette henvendelse til HR-ansvarlig Johnny Rønne Hesselholt (johes@rodekors.dk) eller Base Camp koordinator Jesper Ranch Nielsen (jeran@rodekors.dk)

Vi søger netop nu

Herunder kan du se, hvem vi netop nu er på udkig efter. Hvis der er beredskabsprofiler, som ikke fremgår herunder, er det fordi vi pt. ikke optager nye medlemmer i disse funktioner. 
Hold dig løbende orienteret.