Salat- og sandwichbaren Kcal Factory giver ”Et måltid for et måltid”, og på kun fem måneder er det blevet til 49.500 kr. til Røde Kors.

I efteråret 2019 åbnede Kcal Factory deres anden butik ved Trianglen i København, et stenkast fra Røde Kors' hovedkontor. Spisestedet, der har fokus på sundhed og velvære, har indgået et samarbejde med Røde Kors, hvor de giver et måltid for et måltid. På fem måneder har Kcal Factory solgt i alt 33.000 måltider, og for hvert af dem har de doneret 1,5 kr. til Røde Kors. Det betyder, at Røde Kors kan give 33.000 måltider videre til nødlidende.

”Tanken bag projektet er, at vores kunder både gør noget godt for sig selv i forhold til deres sundhed, men også gør noget godt i forhold til at hjælpe andre. Og det lå lige til højrebenet i forhold til vores brand, og det vi arbejder med, at give et måltid for et måltid”, udtaler butiksbestyrer Mads Lange.

”Samarbejdet med Røde Kors skyldes, at Røde Kors er en troværdig organisation, som folk kender til og kan relatere til”, fortsætter Mads Lange.

Selvom projektet er relativt nyt, så har Kcal Factory allerede fået en masse positiv feedback fra deres kunder.

Røde Kors modtog mandag d. 23. februar checken fra Kcal Factory på 49.500 kr. i butikken på Østerbrogade. Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors, glæder sig over det nye samarbejde, der er med til at give mad til nødlidende.

”Vi er utrolig glade for, at virksomheder som Kcal Factory og deres kunder vil støtte os. Det gør en helt konkret forskel for nogle af de mest udsatte i verden,” siger Anders Ladekarl.   

Mads Lange og Anders Ladekarl håber begge, at partnerskabet i fremtiden vil vokse sig endnu større i takt med, at Kcal Factory også vokser sig til en større kæde.

”Vi har en forhåbning om at brødføde i verdens brændpunkter, og vi glæder os til at samarbejde endnu mere med Røde Kors i fremtiden,” siger Mads Lange, butiksbestyrer i Kcal Factory.   

Kcal Factory