Spørgsmål og svar om at være Barndomsven

Hver dag er vi til stede med hjælp til sårbare børn og deres familier. Vi sørger for støtte, tryghed og fællesskab i en svær tid. Din faste støtte betyder, at børnene får hjælp, når der er mest brug for det.

Her kan du finde svar på spørgsmål om at støtte fast som Barndomsven i Røde Kors. Kan du ikke finde svar nedenfor, er du velkommen til at kontakte os på fastbidrag@rodekors.dk.
 

Qnet - vores arbejde
Vi sørger for støtte, tryghed og fællesskab i en svær tid. Din faste støtte betyder, at vi altid kan være der for børnene.

Hvem hjælper jeg?

Du hjælper udsatte børn og deres familier i hele Danmark. Du støtter nogle af de mest sårbare børnefamilier i landet, og du giver dem stærke fællesskaber, tryghed og afgørende økonomisk hjælp.

Hvilke aktiviteter tilbyder Røde Kors?

Alle vores aktiviteter fokuserer på trivsel, fællesskaber og redskaber til selvhjælp. Det er nemlig beskyttende faktorer, som er med til at skabe bæredygtige forandringer i familiernes liv.

Vi mødes i familienetværk med sociale arrangementer og gode oplevelser. Vi laver familiecamps med liv, leg og læring for at øge familiernes livskvalitet, trivsel og styrke, så de kan skabe ønskede forandringer i deres eget liv. Vi arrangerer ferielejre for at give familierne en ferieoplevelse og en mulighed for at være sammen som familie i glade og trygge rammer. 

Vi giver en økonomisk håndsrækning til fx fritidskontingenter, skoleudflugter og fejring af mærkedage i familien. Vi støtter gravide og nybagte førstegangsforældre i at skabe trygge rammer for deres barn. Og hvert år giver vi julehjælp, så også trængte børnefamilier, som ikke har råd til julemiddag, juletræ eller gaver til børnene, kan få en god jul.

Læs mere om aktiviteterne her

Hvorfor skal jeg støtte hver måned?

Som Barndomsven giver du en fast støtte hver måned. Din støtte sikrer, at der altid er midler, så vi kan planlægge en sammenhængende indsats og tilbagevendende aktiviteter for børnefamilierne. Og derfor kan vi være der for børnene og deres familier gennem hele året. 

Hvordan ændrer jeg min faste støtte?

Du kan til enhver tid forhøje eller sænke dit månedlige bidrag ved at kontakte os på fastbidrag@rodekors.dk. Hvis du ønsker helt at framelde din støtte, kan du opsige din støtte her.

Er min støtte fradragsberettiget?

Du kan få skattefradrag for din støtte til Røde Kors. Der kan maksimalt fratrækkes 17.200 kroner (2022). Vi indrapporterer hvert år din samlede støtte til SKAT, så dine bidrag automatisk registreres på selvangivelsen. Vi har brug for dit cpr-nummer for at kunne indberette dine bidrag til SKAT. 

Det går pengene til