Fakta om asylbørn i Danmark

Asylbørn

 

 

 

​​​​​​​

 • Synspunkter, udtryk og holdninger i filmene "Solén, jeg altid husker far" og "Jamilla, jeg ville ønske jeg kunne flyve" af Jannik Hastrup og Dansk Tegnefilm er instruktørens egne og ikke udtryk for Røde Kors' holdning. Filmene er et partsindlæg og et oplæg til debat og refleksion. Røde Kors er altid upartisk og forholder sig neutralt i konflikter. Læs mere om Røde Kors' grundprincipper her
   
 • Røde Kors har siden 1984 påtaget sig opgaven med at indkvartere asylansøgere og yde dem praktisk og social støtte, fordi det ligger i direkte forlængelse af organisationens princip om at hjælpe mennesker i nød. Vi skelner i den forbindelse ikke imellem, hvor i verden dem, der måtte trænge til hjælp befinder sig. Læs mere om Røde Kors' asylarbejde her 
   
 • I 2013 forventer Udlændingestyrelsen at knap 3000 flygtninge får ophold i Danmark.
   
 • De fleste børn går i asylcentrenes interne Røde Kors-vuggestue/børnehave/fritidsklub sammen med andre asylbørn og bor ofte i 1-2 værelser pr. familie.
   
 • Nogle asylbørn går i en dansk folkeskole, resten går i asylskole.
   
 • Røde Kors har 450 frivillige, der skaber vi en tryg, meningsfuld og værdig hverdag for asylansøgeren, som venter på en afgørelse i sin asylsag.
   
 • De asylfrivillige står for en lang række forskellige aktiviteter for og med asylansøgere. Det spænder fra idræt til lektiehjælp, drift af kreative værksteder, it-caféer, cykelværksteder mv. Altsammen for at give asylansøgerne en lettere og normal hverdag.
   
 • Nogle frivillige er repræsentanter for mindreårige asylansøgere. Hvert år ankommer børn og unge uden deres forældre til Danmark for at søge asyl. De får tilknyttet en frivillig person, der fungerer som deres repræsentant under behandlingen af deres sag. Den frivillige repræsentant er den unges garant for, at hans eller hendes rettigheder overholdes under behandlingen af asylsagen ved myndighederne. 

KONTAKT SKOLETJENESTEN

Mandage og torsdage fra kl. 10-12 på tlf: 35 25 93 49 

Mail: skoletjenesten@rodekors.dk