Lav en event på din skole

Welcome to the bike wash

Arranger et cykelvaskeri et centralt sted i jeres lokalområde eller på skolen. Fortæl om vandforhold i Afrika og Danmark. Tjen lidt penge på cykelvaskeriet og send dem til Røde Kors. Så sørger vi for, at de havner, hvor der er allermest brug for dem.

Elevfest for Afrika

Planlæg en Afrika fest for klassen eller skolen. Undersøg hvordan en rigtig afrikansk fest skal afholdes, og se om I kan gøre kunsten efter. Hvis I får overskud fra festen, kan I sende det til Røde Kors.

Inviter til afrikansk frikvarter

Fortæl om Afrika og leg sjove afrikanske lege. I kunne lave et stjerneløb med afrikanske poster eller spille kæmpe kalaha, tril kugler eller balancér med vand på hovedet. Få selv flere gode ideer.

Forældreeftermiddag/aften

Afhold et forældrearrangement hvor I fortæller om jeres Afrikaviden. I kan også lave afrikansk mad og give et afrikansk musikshow.

Find en afrikaner

I din by bor der sikkert en eller to, som er vokset op i Afrika. Gå en tur på gaden og spørg den første, du møder, om han/hun vil komme og fortælle om Afrika i din klasse. Det værste, der kan ske, er at personen siger nej, og at du må finde en anden

Kender I den?

Afrikaaa, Afrikaaa. Vi har fået Afrika-sangen fra 1985 genindspillet med blandt andet Basim og Tine og Thomas fra X-factor. I kan lave jeres helt egen version af Afrika-sangen for at gøre opmærksom på Afrika - og optag det fx på video og læg på Youtube. Her kan I hente tekst og noder (pdf). 

6:28 minutes Afrika 2010 musikvideo