kontainer_image

Vi hjælper sårbare migranter i Sudan

I samarbejde med Yemens Røde Halvmåne beskytter vi migranter og flygtninge i transit.

Vores projekt i Sudan skal forbedre beskyttelsen af migranter og yde bistand til dem, når de er på vej gennem staterne Khartoum, Nordstaten, Nilen og Rødehavet. Fokus er på at yde tjenester til migranter i sårbare situationer langs migrantionsruten samt til værtssamfundene.

Officielt hedder projektet ”Beskyttelse af berørte personer og sårbare migranter på migrationsruten i Sudan.” Projektet blev lanceret den 5. september 2021 i Sudans hovedstad Khartoum. PROTECT (som projektet bliver kaldt) er et 3-årigt projekt, som gennemføres i samarbejde mellem det danske Røde Kors selskab og Yemens Røde Halvmåne, og det er finansieret af EU og Udenrigsministeriet.

”Her omfavner vi menneskelighed og værdighed for alle migranter og mennesker i nød, med vores frivillige i alle dele af Sudan. Vi takker alle vores kolleger og partnere for deres samarbejde og indsats for at gøre projektet til en succes," sagde generalsekretær Afaf Ahmed Yahya, og udtrykte desuden sin taknemmelighed over for EU og det danske udenrigsministerium i sin åbningstale.

PROTECT – beskyttelse af sårbare migranter

Sudan er et land, som migranter rejser igennem, og ruten er en del af hovedvejen fra Vest- og Østafrika til Europa. Der kommer også migranter fra Sudan pga. af igangværende konflikter og de usikerheder der følger med, og pga. en nedadgående økonomisk situation med stor arbejdsløshed til følge. På samme tid er landet både et midlertidigt værtsland, men er det også på længere sigt for store grupper af flygtninge og asylsøgere.  

PROTECT handler om problemstillingen med at beskytte migranter langs den nordlige migrationsrute i Sudan. Kort fortalt handler projektet om at beskytte migranter, flygtninge og fordrevne og opretholde deres menneskerettigheder.
Udover at arbejde med de ovennævnte grupper, arbejder projektet også med lokalsamfundene, som tit og ofte må være værter for migranterne.

 

INTPA

Europakommissionens departement for internationalt samarbejde og udvikling.

Besøg INTPA´s hjemmeside

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.