Vi passer på pengene

Vi har mere 40.000 frivillige i Danmark – og 12 mio. frivillige i 192 lande. Ind imellem sker der ting, der ikke burde ske. Fra at nogle lader som om de samler ind til Røde Kors, over misbrug af betroede penge til direkte bedrageri.

Vi er helt afhængige af at høre om alt, hvad der lyder eller ser mærkeligt ud. Så vi hurtigt kan få rettet en misforståelse – eller få rettet op på forholdene. Derfor hører vi gerne fra dig på rapport@rodekors.dk – og så lover vi dig at behandle din henvendelse hurtigt og professionelt.

Sådan passer vi på pengene

Vi arbejder i lande i verden, hvor retssystemerne ofte er dårlige og korruption er udbredt. Derfor er vi nødt til at føre stram kontrol med de penge, som danskere og andre donorer hvert år giver til hjælpearbejdet. Det betyder også, at vi bruger nogle af de penge, vi får, til at sende revisorer ud i verden for at monitorere og følge op på specifikke sager.

Forekommer heldigvis kun sjældent

Hvis der er mistanke om svindel, misbrug eller korruption, undersøger vi sagen til bunds. Vi træffer de nødvendige beslutninger i forhold til at få pengene retur og i forhold til at undgå lignende tilfælde i fremtiden. Og meget få gange har vi sagt stop – nu vil vi ikke arbejde her mere!

Et højt beredskab er med til at sikre, at vi hele tiden bedst muligt forhindrer misbrug, korruption eller direkte svindel. Både ude i den store verden eller herhjemme. Vi kan ikke altid undgå korruption og svindel, når vi arbejder i nogle af verdens mest svage stater. Men heldigvis forekommer det ikke særligt ofte.

Sager og vores holding