Vi hjælper i det krigshærgede Yemen

A child is examined by a doctor
Yemen er et af den arabiske verdens fattigste lande, og landet står over for enorme humanitære udfordringer. I samarbejde med EU arbejder vi derfor for at sikre befolkningens basale behov gennem sundhedsydelser og forbedret adgang til vand og sanitet. 

Formålet med vores indsats i Yemen

Selv før borgerkrigen brød ud i 2015, var Yemen et af de fattigste lande i den arabiske verden. Situationen er blevet forværret af borgerkrigen, og i dag har over 18 millioner mennesker behov for nødhjælp. Derfor arbejder Røde Kors i Danmark sammen med Røde Halvmåne i Yemen for at bidrage til øget adgang til sundhedsydelser, for at reducere fattigdom og for at skabe bæredygtig udvikling i landet. Vi styrker lokalsamfunds modstandsdygtighed og stabilitet og støtter lokale myndigheder i bedre at kunne yde basale tjenester til befolkningen.

Sundhed og vand i afsidesliggende områder
I Raymah-området i Yemen er befolkningen udsat for mangel på vand, fejlernæring og mangel på sundhedsfaciliteter. Målgruppen for vores indsats her er 16.000 kvinder, mænd, unge og børn, som bor i afsidesliggende og isolerede lokalsamfund.

For at sikre, at sårbare grupper i dette distrikt får opfyldt basale behov, organiserer vi traditionelle jordmødre og hjælper med at identificere fejlernæring. Vi leverer også medicinsk udstyr til lokale sundhedsklinikker. Projektet i Raymah har også indsatser for at forbedre adgangen til vand og sanitære forhold, bl.a. ved at bygge og restaurere vandpumper og latriner.

Som en del af projektet faciliterer vi lokale komiteer, som fokuserer på sundhed, vand og sanitære forhold, og som følger op på konstruktion og vedligeholdels af de lokale vand- og sanitetssystemer. 

C-SHARE
I samarbejde med EUs udviklingsafdeling INTPA indledte Røde Kors i Danmark i sommeren 2017 et nyt stort projekt i Yemen. Projektets hovedformål er at forbedre adgangen til sundheds- og psykosociale ydelser. Vi styrker også kvaliteten af de ydelser, der findes, i samarbejde med lokale netværk. Projektet hedder C-SHARE og henvender sig primært til fattige og sårbare grupper i 41 områder i den sydvestlige del af Yemen.

I løbet af projektets 4-årige har vi støttet omkring 125.000 yemenitter direkte, mens op i mod 500.000 drager enten direkte eller indirekte nytte af projektets aktiviteter. Vi  genopbygger og opgraderer lokale sundhedsklinikker og træner sundhedspersonale og frivillige i 19 byer. Bundlinjen er at skabe en mere tryg tilværelse for de mest sårbare mennesker i et af verdens fattigste og mindst udviklede lande. 

Samarbejde med lokale og nationale myndigheder
Som en del af vores projekter i Yemen rekrutterer vi flere frivillige til Røde Halvmåne i Yemen. Frivillige bliver lokale ressourcepersoner i deres lokalsamfund og bidrager løbende til øget viden om sundhed, førstehjælp og ernæring. Vi uddanner desuden ansatte og frivillige i Yemens Røde Halvmåne i projektstyring, konflikthåndtering og forhandling. 

INTPA

Europakommissionens departement for internationalt samarbejde og udvikling.

Besøg INTPA´s hjemmeside

DEVCO logo Funded by the European Union