Danskerne bakkede op om Røde Kors

Røde Kors samlede søndag over 18 millioner kroner ind ved den årlige landsindsamling. Resultatet er lidt bedre end i 2012.

 

Thumbnail

 

Pengene vil over det kommende år bidrage til Røde Kors’ arbejde både i Danmark og ude i verden.

”Vi er meget taknemmelige for danskernes opbakning til vores arbejde ude og hjemme – ikke mindst for de mange tusinde mennesker, som gik på gader og stræder med indsamlingsbøsserne. Endnu en gang har vi vist, at vi i Danmark i den grad tænker ud over vores egen næstetip,” fastslår generalsekretær Anders Ladekarl, Røde Kors i Danmark.

”Vi har nået et flot resultat – ikke mindst i lyset af den seneste tids store fokus på Syrien. Mange har allerede bidraget, men har altså været klar til at bidrage igen,” siger Anders Ladekarl.   

Hjælp på vej til Syrien og Mali

Som det første sender Røde Kors et bidrag på en million kroner til nødhjælpsarbejdet i Syrien, hvor syv millioner mennesker nu er på flugt. Behovet for hjælp i og omkring Syrien er enormt og pengene vil blandt andet gå til at hjælpe de nødstedte i flygtningelejre gennem vinteren. 

I forvejen har Røde Kors i Danmark blandt andet bidraget til arbejdet i Syrien med 15 ambulancer, 184.000 tæpper og 87.000 madrasser, 13.000 køkkensæt og et meget omfattende psykosocialt arbejde, som ikke mindst søger at hjælpe børnene over deres krigstraumer. I alt har Røde Kors i Danmark nu støttet ofrene for konflikten i Syrien med over 35 mio. kroner.

Udover Syrien vil en halv million blive anvendt til at hjælpe ofrene for konflikten i Mali og yderligere en halv million til etablering af en mobil traumeenhed.

Katastrofefond styrket

I Danmark vil der blive brugt penge fra indsamlingen til at støtte og videreudvikle det sociale arbejde. I første omgang vil arbejdet for at hjælpe voldsramte kvinder blive støttet med 400.000 kroner.  

Anders Ladekarl fremhæver samtidig, at det er afgørende for en organisation som Røde Kors, at man er i stand til at rykke ud med stor hast og betydelige ressourcer, når der sker en katastrofe. Det indsamlede beløb er med til at sikre dette – blandt andet ved at styrke Røde Kors’ katastrofefond.

”Vores årlige indsamling er ikke mindst målrettet de katastrofer, som endnu ikke er indtruffet. Det er vores parathed, der i sidste ende gør den største forskel. Vi skal have råd, når katastrofen indtræffer. Og det har danskerne været med til at sikre i dag.”

Yderligere kommentarer:
Pressechef Klaus Nørskov, 2724 5890