Camilla er alenemor til Anna Caroline på 8 måneder. For Camilla betyder julehjælpen, at hun har noget at se frem til og glædes over i en rigtig svær tid.

Ramt af sygdom

At blive mor og få sin egen familie har været et højt ønske i lang tid. Camilla mistede begge sine forældre som helt ung og har været vant til at klare sig selv. Livet har lige siden budt på lidt af hvert. Camilla var ude for en arbejdsskade og kom på førtidspension. Og så kom kræften.

Mens Camilla prøvede på at blive gravid, opdagede hun pludselig en bule på halsen. Det viste sig at være kræft i skjoldbruskkirtlen. Få dage efter hun fik diagnosen, fandt hun ud af, at hun var gravid.

Et lille mirakel

Camilla skulle gennemgå en stor akut operation for at få fjernet kræften i halsen. Syv lange timer i fuld narkose. Lægerne så ikke noget håb for barnet. De mente ikke, at det lille foster ville overleve operationen. Men Camilla havde ikke noget valg.

Der viste sig at være kræft hele otte forskellige steder i halsen. Operationen gik godt, og den 19. marts i år kom Anna Caroline til verden mod alle odds. Sund og rask.

"Hun er mit lille mirakel," fortæller Camilla.

Fremtiden tør hun ikke tænke alt for meget på. Hun har lige fået at vide, at der stadig er kræft tilbage. Derfor bliver en juletid med ture frem og tilbage fra hospitalet, hvor Camilla skal til undersøgelser og behandling.

FLERE END 6.500 FAMILIER HAR BRUG FOR VORES HJÆLP

For tusindvis af familier i Danmark er højtiden forbundet med ekstra store bekymringer - for der er ganske enkelt ikke råd til jul, når ressourcerne i forvejen er små. Det er udsatte familier, der har brug for en håndsrækning. Mennesker, der har mistet deres arbejde eller er blevet ramt af sygdom. Enlige forældre, der ikke kan få økonomien til at slå til.

Julen og julehjælpen er et lyspunkt

Men det er vigtigt, at julen bliver god. Camillas højeste ønske er at kunne nyde juletiden ligesom alle andre, og hun kæmper for at få det hele til at hænge sammen for den lille familie.

"Jeg vil gerne gøre julen til noget helt særligt i år. Det er Anna Carolines første jul, og jeg vil så gerne kunne give hende en god jul."

Men som førtidspensionist og enlig mor er det svært at få økonomien til at slå til. Hver en mønt bliver vendt, og alle kræfter bliver brugt til at gøre julen god og tryg for datteren. Hun skal ikke mærke, at mor er syg.

Camilla og Anna Caroline er en af de mange familier, Røde Kors hjælper til en god jul i år. Nu bliver julen til et lille lyspunkt midt i en hård tid:

"Det betyder rigtig meget at få en håndsrækning her i julen. Det betyder, at jeg kan slippe bekymringerne for en stund, og det er jeg så taknemmelig for."

Mere end 6.500 familier har brug for vores julehjælp. Du kan give et bidrag til julehjælp til sårbare familier her

SÅDAN KAN DU OGSÅ STØTTE

 

SMS - send JULEGAVE til 1240 
og støt med 100 kr.

Bank 4183-5115191

Start en online indsamling