Bliv indsamler søndag d. 6. oktober

Så er du med til at hjælpe mennesker, der står uden et hjem. Sig JA, og vær med til at gå en tur der sikrer mennesker uden hjem akut beskyttelse, mad, vand og lægehjælp.

Vi tror på, at ’JA’ er det stærkeste ord, vi har. Sammen siger vi JA til, at alle bør have et trygt hjem.

NB: Børn under 11 år skal ikke registreres, og de skal gå sammen med en voksen.
Unge mellem 11 og 18 skal gå to og to sammen.
Så let er det at blive indsamler

 

Tilmeld dig

 

TILMELD DIG HER
Udfyld formularen og klik på "Bliv indsamler"

 

 

Få din rute

 

FÅ RUTE OG MATERIALER
Vi kontakter dig og giver dig en rute og materialer  

 

 

Gå ruten

 

GÅ TUREN 
Søndag d. 6. oktober får du udleveret en indsamlingsbøsse og går din rute. 
Indsamlingen varer typisk fra kl. 11-ca. 14.

 

#indsamler på Instagram

Nedenunder har vi samlet en lang række historier fra Instagram til dig. Så kan du få en fornemmelse af, hvordan andre har oplevet det at samle ind. Hvis du holder musen henover et billede, kan du læse lidt mere om oplevelsen.

 

Mest stillede spørgsmål

Hvorfor laver Røde Kors en landsindsamling?

Hver eneste dag har mennesker brug for vores hjælp. Lige nu mister børn og voksne ude i verden den trygge base, der beskytter dem. En voldsom cyklon river deres hjem fra hinanden. En oversvømmelse skyller det væk. En bombe jævner det med jorden. Og familien står tilbage uden noget. De har mistet alt, de har. Og med ét er deres liv i fare.

I Danmark får vi flere hjemløse. De bor på gaden. I al slags vejr uden beskyttelse. Det er ikke noget trygt og værdigt liv. Lige nu finder voldsudsatte kvinder styrken til at bryde ud af dét hjem, de ikke er trygge i. De kommer væk fra volden, men står ofte tilbage med traumer efter de mange overgreb. De er sårbare og har brug for støtte.

Derfor samler vi ind, så vi kan hjælpe her og nu, og når katastrofen rammer næste gang. Røde Kors er altid til stede i 191 lande, og hvert år hjælper vores 17 millioner frivillige millioner af nødlidende mennesker i hele verden og tusindvis af udsatte herhjemme.

Hvad går pengene fra landsindsamlingen til?

Årets landsindsamling går til mennesker uden et hjem. ALLE har brug for et hjem. Et sted at høre til. Et sted at finde ly og beskyttelse.  

Pengene går blandt andet til familier i Mozambique, Malawi og Zimbabwe, der har mistet ALT til en fatal cyklon og oversvømmelse. De går til fortvivlede forældre i krigsramte Yemen, der står med deres syge børn i favnen uden hverken mad eller medicin at give dem. I Danmark går støtten blandt andet til voldsramte kvinder, når de forlader et krisecenter. Og til hjemløse, der har været på hospitalet, så de ikke skal udskives til gaden.

Og vi har brug for dig! Sig JA og vær med til at sikre mennesker uden hjem akut beskyttelse, ly, mad, vand og lægehjælp. Og langsigtet støtte, så hårdt ramte børn og voksne igen kan få en tryg base og en lysere fremtid.

Må børn og unge være med til landsindsamlingen?

Ja! Børn under 11 år er velkomne, hvis de følges med en voksen. Det er en stor oplevelse af samle ind med sine børn til landsindsamlingen. De lærer, at ikke alle har det lige godt. At der er børn, der aldrig kommer i skole, og at der er børn, der må flygte alene fra krig og katastrofe. At vi skal hjælpe hinanden.  Du får kvalitetstid med dine børn eller børnebørn på en anderledes måde. Så tag familien på en gåtur og udvid samtidig børnenes verden.

Børn og unge mellem 11 og 18 år skal følges ad to og to, når de samler ind.

Hvordan bliver jeg indsamler?

Tak fordi, du vil være med! Klik på knappen nedenunder og meld dig til årets store landsindsamling: