Hjem til Dig

Hjem til Dig er klar til at hjælpe dig igen! Vi tilbyder hjælp til at finde et sted at bo.

Er du mellem 18-29 år? Og mangler du et sted, som du kan kalde hjem?

Du er måske sofasover, og opholder dig hos venner og bekendte, men har brug for en base og støtte til at komme videre og på sigt finde et mere permanent sted at bo.

Så er Hjem til Dig måske noget for dig.

Antallet af unge hjemløse er steget siden 2009

Hvad tilbyder vi?

Vejen hen mod at finde en permanent bolig kan se forskellig ud for person til person. I Hjem til Dig støtter vi dig aktivt i din boligsøgning ud fra din konkrete situation, behov og ønsker.

Har du brug for hjælp til at finde en bolig?

Så kan du blive matchet med en boligven. En boligven er en frivillig voksen, der først og fremmest kan hjælpe dig med boligsøgning. Det kan f.eks. være at undersøge, hvor du kan søge efter bolig og hvad du har råd til. Du vil få hjælp til at skabe dig et overblik over dine muligheder. Boligvennen kan også tage med ud og se på boliger, kontakte kommunen og snakke om det, der også kan fylde i hverdagen.

Vil du bo midlertidigt hos en frivillig vært?

Står du akut og mangler et sted at overnatte? Så kan det være et midlertidigt ophold hos en frivillig vært er noget for dig. Vi har tidligere gode erfaringer med at tilbyde et 3-6 måneders værtsophold hos en frivillig person eller familie. Du vil få dit eget værelse og vil samtidig blive matchet med en boligven, der hjælper dig med at lede efter en bolig.
 

hus

21 ud af 23 unge fik en bolig efter at have været en del af Hjem til Dig

Sofasovere udgør 50 % af alle registrerede hjemløse

I København står ca. 300 unge uden et hjem, de kan kalde deres eget

Hvem står bag?

Hjem til Dig er i dag et 3-årigt projekt i Røde Kors finansieret af Bikubenfonden. Hjem til Dig bygger videre på et pilotprojekt, som var et samarbejde mellem Røde Kors, Ungdommens Røde Kors og Hjem til Alle Alliancen. Projektet løb fra 2018-2021 og var finansieret af Bikubenfonden, Oak Foundation Denmark og Røde Kors.

Målet er at hjælpe flest mulige unge på kanten af hjemløshed til en stabil boligsituation. Løsningerne kan se forskellige ud afhængig af den unges konkrete situation. Vi fortsætter også med at udforske, hvordan nye former for frivilligt engagement og inddragelse af civilsamfundet, kan være med til at forebygge og stoppe hjemløshed.

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte Hjem til Digs frivillige lederteam, Lea og Steen, på telefonnummer 41948803.

Eller skriv til hjemtildig@rodekors.dk