Er du mellem 18-30 år og står du uden tag over hovedet? Måske bor du stadig hjemme, mere af nød end lyst? Hvis hverdagen er kaos, og har du brug for en hånd til at komme videre og finde et mere stabilt sted at bo, så er Hjem til Dig måske noget for dig.
Så kan du blive matchet med en boligmentor. En boligmentor er en frivillig person, der først og fremmest kan hjælpe dig med boligsøgning. Det kan f.eks. være at undersøge, hvor du kan søge efter bolig og hvad du har råd til. Du vil få hjælp til at skabe dig et overblik over dine muligheder. Boligmentoren kan også tage med ud og se på boliger, kontakte kommunen, uddannelsessteder og snakke om det, der også kan fylde i hverdagen.
Boligven eller boligmentor? Det er det samme. Vi har ændret navnet, fordi vi nemmere kan finde frivillige, der vil være boligmentorer. Men hjælpen er den samme:)
Du mødes med boligmentoren 2-4 gange om måneden. I aftaler selv hvor og hvornår
Du kan få hjælp til boligopskrivning, budget, lejekontrakt og flytning
Du kan også snakke med boligmentoren om andre ting end boligsøgning
Boligmentoren har tavshedspligt og får ikke løn for at mødes med dig
Vi tager først en uforpligtende snak om din situation, og hvad du har brug for. Hvis du synes, at Hjem til Dig lyder som noget for dig, og vi også kan se, at vi kan hjælpe dig, så vil vi finde en frivillig til dig.
Vil du vide mere? Ring til Hjem til Dig’s frivillige lederteam, på telefonnummer 4194 8803. Eller skriv til hjemtildig@rodekors.dk
Hvordan kan jeg finde et midlertidigt sted at være?
Hvis du står i akut bolignød, må vi desværre henvise til herberger, krisecentre, safe houses alt afhængig af din situation. Vi guider dig, og du kan stadig få en frivillig boligmentor, hvis du kan overskue at mødes 2-4 gange om måneden.
Vi hjælper dig med at kigge rundt i dit netværk og se om der er nogen du kan spørge om midlertidigt husly. Vi ved, at det kan være hårdt at trække på sit netværk, og især når man ikke ved hvor lang tid det drejer sig om.
Vi hjælper dig til at passe på dit netværk. Og måske du kan blive på sofaen i lidt længere tid, hvis du fortæller at du får en hjælpende hånd til boligsøgning.
OBS! Røde Kors har ikke adgang til nogen midlertidige bolig og kan ikke sikre dig hurtigere adgang til boligorganisationernes ventelister.
Du skal stå i en ustabil boligsituation. Måske du sover på sofaer hos venner og bekendte, i konfliktfyldte hjem, på gaden eller noget helt tredje
Hvis du står akut uden tag over hovedet, bliver vi nødt til at henvise til herbergerne. Du kan stadig blive en del af Hjem til Dig
Du kan ikke gennemskue dine muligheder på boligmarkedet og har ikke et netværk der kan hjælpe
Du skal være motiveret for at mødes med en frivillig
Du har muligvis brug for hjælp til at få lagt et budget, tage kontakt til kommunen eller andre tilbud, kigge en lejekontrakt igennem, flytning mv.
For at sikre os, at de frivillige i Hjem til Dig kan give dig bedst mulig støtte, må du ikke have et aktivt misbrug af stoffer/alkohol, tilknytning til det kriminelle miljø eller have svære, ubehandlede psykiatriske diagnoser.
Vi ser dog altid på din konkrete situation og vurderer om vi er de bedste til at hjælpe dig
Hvor i landet hjælper I?
Hjem til Dig er for unge, som opholder sig i Københavnsområdet. Lige nu kan vi desværre ikke hjælpe unge, som gerne vil flytte til København pga. uddannelse, job eller parforhold.
Hjemløseproblematikken er størst i København og derfor er der et behov, som vi forsøger at handle på. På sigt kan vi muligvis udvide til andre områder.
Hvad kan jeg forvente?
Vores svartid er 1-3 dage, fra når du henvender dig til os.
Du vil blive ringet op af Hjem til Dig’s projektteam, som vil tage den første snak.
Efter en telefonsamtale aftales et fysisk møde, hvor vi finder ud af, om Hjem til Dig er det rette tilbud til dig, eller om der er andre steder som er mere relevante.
Alt efter din situation, og om vi har frivillige til rådighed, kan du forvente, at der vil være noget ventetid. Vi kan ikke garantere, at vi finder en frivillig til dig, men Røde Kors har masser af gode erfaringer med at engagere frivillige.
Når der er en frivillig, holder vi et matchmøde, hvor du og frivillige kan møde hinanden og se om der en god kemi.
Du kan læse mere om at få en boligmentor øverst på siden.
OBS! Røde Kors har ikke adgang til nogen midlertidige bolig og kan ikke sikre dig hurtigere adgang til boligorganisationernes ventelister.
Koster det mig noget?
Det koster ikke noget at få tilknyttet en boligmentor. Boligmentoren har tavshedspligt og får ikke løn for at mødes med dig.
21 ud af 23 unge fik en bolig efter at have været en del af Hjem til Dig
Sofasovere udgør 50 % af alle registrerede hjemløse
I København står ca. 350 unge uden et hjem, de kan kalde deres eget
Har du brug for at vi kontakter dig, så udfyld formularen herunder.
Hvis du ikke vil ringes op telefonisk, så udfyld blot din e-mail. Så kontakter vi dig derigennem.
Vores svartid er 1-3 dage, fra når du henvender dig til os.
Når du udfylder formularen accepterer du, at Røde Kors må kontakte dig via e-mail, og telefonisk hvis nummer er opgivet. Se Røde Kors’ politik om persondata.
Tine er frivillig boligmentor
Hun hjælper en ung pige, som mangler tag over hovedet. De mødes en gang om ugen og kigger boligannoncer igennem, drikker kaffe og snakker boligbekymringer igennem. Tine siger om det at være boligmentor, at "det glæder mig, og det glæder dem". Er du også interesseret i at blive frivillig boligmentor eller være vært for en ung uden hjem, kan du læse mere på siden for frivillige eller kontakte os direkte på hjemtildig@rodekors.dk
Boligmentor eller boligven? Det er det samme. Vi har ændret navnet, da vi nemmere kan tiltrække frivillige der vil være boligmentorer. Hjælpen er den samme:)
Hvem står bag?
Hjem til Dig er et projekt i Røde Kors, der startede som et tre-årigt pilotprojekt i 2018 og som nu kører videre til og med 2024. Det er finansieret af Bikubenfonden.
Hjem til Dig bygger på et pilotprojekt, som var et samarbejde mellem Røde Kors, Ungdommens Røde Kors og Hjem til Alle Alliancen. Projektet løb fra 2018-2021 og var finansieret af Bikubenfonden, Oak Foundation Denmark og Røde Kors.
Målet er at hjælpe flest mulige unge på kanten af hjemløshed til en stabil boligsituation. Løsningerne kan se forskellige ud afhængig af den unges konkrete situation. Vi fortsætter også med at udforske, hvordan nye former for frivilligt engagement og inddragelse af civilsamfundet, kan være med til at forebygge og stoppe hjemløshed.