For familier

Familiecamp er et lille højskoleophold, hvor familierne får ny inspiration til hverdagen og brugbare værktøjer til forældreskabet.

family - icon

Hvad laver man på familiecamp?

På familiecamp deltager forældrene i undervisning om formiddagen og lærer blandt andet om

  • konflikthåndtering - hvordan kan vi løse konflikter i familien?
  • kommunikation - hvordan kan vi tale bedre med hinanden i familien?
  • børns selvværd – hvordan anerkender jeg mine børn?

Derudover vælger forældrene også en workshop med et tema, som dækker et behov de gerne vil udforske nærmere. Workshoppen vælges på tilmeldingsblanketten.  

Familiecamp er ikke en ferie. Det er vores ambition, at den skal være meget bedre! På campen er der fokus på at have det sjovt sammen, på at møde nye mennesker og på at få inspiration til hverdagen.

– og der er gode muligheder til at dele erfaringer og få nye redskaber, som kan bruges i dagligdagen.

Ligesom på en højskole byder familiecamp på fællesskab, sjove lege og kreative aktiviteter for både børn og voksne. Familierne får en fælles oplevelse og får også mulighed for at lære andre familier at kende og alle de søde og hjælpsomme frivillige.

man - jump - icon

Hvad kan jeg få ud af at være med på familiecamp?

Evalueringen af familiecamps viser, at familiecamp er med til at skabe forandringer i familiernes liv. Både på kort- og lang sigt. På familiecamp opnår forældrene ny viden og konkrete redskaber til at styrke kommunikation og sammenhold i familien.

Familicamp er også med til at skabe større handlekraft i familierne. På campen får familierne nemlig både idéer til nye ting de kan foretage sig i hverdagen – og de får modet til at kaste sig ud i det.

Se evalueringen fra SocialRespons her

”Jeg tænkte “Guuud!”. Og jeg begyndte sådan at se verden lidt mere i nogle farver. Altså verden med nogle flere farver end bare sort-hvid altså. Og det synes jeg faktisk, det var lidt vildt. (…) Altså hvis jeg fik tilbudt det igen, jamen så ville jeg HELT klart tage afsted igen…”

forælder i Midtvejsevalueringen af familiecamp 2021

For at deltage i en familiecamp, skal du allerede være tilknyttet en eller flere af de øvrige Røde Kors aktiviteter. Hvis du ikke allerede er en del af Røde Kors’ sociale aktiviteter, så se her hvilke muligheder der er for dig.

Hvis du og sin familie kunne have lyst til at deltage i en familiecamp, og I allerede deltager i andre Røde Kors aktiviteter, så tag kontakt til aktivitetslederen for den Røde kors aktivitet, I deltager i eller skriv til familiecamp@rodekors.dk.