Hvad kan samaritter gøre for dig?

Skal du arrangere et fodboldstævne, en festival, en koncert eller andre events, hvor mange mennesker er samlet, kan du bestille samaritter, der sørger for at yde førstehjælp, hvis uheldet er ude.

 

Kontainer image

Samaritterne sikrer, at alle deltagere til dit arrangement har adgang til hurtig og effektiv førstehjælp – lige fra behandling af vabler til brug af hjertestarter ved hjertestop.

Røde Kors samaritter er ”professionelle” frivillige, der er uddannede i at yde den bedste førstehjælp. Udover den træning de opnår ved arrangementerne, har de som minimum 51 timers kursus bag sig. Det er altid en samariterbehandler med 120 timers uddannelse, der har ansvaret for en behandling.

Røde Kors' virksomhedsansvarlige læge er registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed, og alle behandlinger foretages på denne læges sundhedsfaglige delegation.

Hvordan gør jeg?

Udfyld bestilingsformularen til højre. Formularen sendes direkte til vagtkoordinatoren i den samariterafdeling, du har valgt.

Vagtkoordinatoren vurderer arrangementet (størrelse, risici, faciliteter) og giver et tilbud. Herefter underskriver I en vagtaftale og samaritterne vil være til stede til dit arrangement.

Hvad koster det?

Røde Kors samaritter opererer efter vejledende priser men også lokale forskelle. Det er derfor ikke muligt at give en fast pris, da det kommer an på arrangementets størrelse og antal mennesker samlet. 

En stor festival koster mere end et miniput fodboldstævne. 
Lokale forskelle gør også at priser på transport, materialeforbrug og forplejning kan variere.

Hvad går pengene til?

Betalingen dækker omkostninger til samaritervagten; udstyr, transport, medicin og andre matarialer og til samaritternes uddannelse, herunder obligatoriske opfølgningskurser.
Et eventuelt overskud fra samaritervagter går til den lokale Røde Kors afdeling og det nationale arbejde, Røde Kors udfører lokalt over hele landet.

Lav forespørgsel på samaritter til dit event

Udfyld formularen her:

Se kort over afdelinger her.

Din forespørgsel bliver sendt til den valgte Røde Kors-afdeling, og du vil høre fra den frivillige vagtkoordinator snarest.

Dato for arrangementet

Hvis muligt: Forventede typer skader, behov for udkørende akuthold mm.

Du kan læse mere om, hvordan Røde Kors behandler dine data her

Find din lokale kontaktperson